vrijdag 4 oktober 2013

3D anemonen

Ik maakte al eerder de 3D klaprozen, 3D irissen en 3D kersenbloesem. Voor de vakantie kwamen er op de site van Ananda's Divine Designs kwamen er 2 nieuwe soortelijke patronen: 3D anemonen en 3D fuchsia's.
Omdat deze patronen perfect passen bij de eerder gemaakte kussens en ik nog plaats heb op de tweezitsbank voor nog een paar kussens, ga ik deze nieuwe ontwerpen ook maken. Ik ben begonnen met de 3D anemonen. \
In het oorspronkelijke patroon werd witte organza gebruikt, maar dat vond ik een te groot contrast met de antraciet grijze ondergrond. De geelgroene organza vond ik een mooie kleur om de anemonen van te maken, daar zocht ik bijpassende kleuren borduurgaren bij.
Als eerste moet je de losse bloem en bloemhart onderdelen uitborduren en uitknippen. Daarna wordt de ondergrond geborduurd, de stengels en bloemknoppen.
Het kussen bestaat uit twee naast elkaar geplaatste patronen, het exact naast elkaar uitlijnen van de patronen is even een secuur werkje. Als laatste worden de losse bloemonderdelen op elkaar geplaatst en met de naaimachine vastgenaaid.
Nu nog de 3D fuchsia's borduren, dat kussen moet achter onze "grote dikke lobbes" die op de bank ligt te slapen komen...
Patroon: 3D Anemones van Divine Designs

6 opmerkingen:

poetsie zei

wat een prachtig kussen, jij blijft me verbazen, van alle mogelijkheden die er allemaal zijn met de borduurmachine.

Elizabeth zei

Wat een schitterende techniek! Ik wist niet eens dat zoiets mogelijk was.. Je bent een kunstenares!

groetjes, Elizabeth

Corina zei

Dat is mooi geworden zeg, ben heel nieuwsgierig naar de fuchsia.
De kleur is ook heel mooi, straks kan de grote dikke lobbes er lekker tegen aan liggen.

Corina

Juffrouw Tuttebel zei

Wat ontzettend mooi!
Bedankt voor je uitleg.

Bets zei

Super mooi is hij weer. In het echt is hij nog mooier dan op de foto.
gr bets

hobbyloes zei

Wat is dit mooi !!!
Zoiets koop je niet in de winkel.