zondag 23 juni 2013

Twinset met cutwork

Met deze twinset ben ik al voor de borduurbeurs begonnen, had ik bij me tijdens de beurs, maar was nog niet helemaal af naar mijn zin. Het ook wel een project met hindernissen geworden, tijdens het borduren van het vest is de stof tot wel 3 keer toe in en onder het voetje geschoten en heb ik met kunst- en vliegwerk het borduurwerk kunnen redden. Ik wijt het maar aan de haastige spoed om het op tijd af te krijgen.
Vanmiddag heb ik uiteindelijk de laatste hand aan de set kunnen leggen. Ik heb de knoopjes weer aangenaaid aan het vest en heb de hotfixsteentjes toegevoegd voor de finishing touch.
Ik moet bekennen dat ik niet zo'n fan ben van cutwork borduurtjes, weet eigenlijk niet precies waarom, maar het zijn gewoon niet mijn favoriete patroontjes.
Maar dit patroon trok gelijk mijn aandacht, deze heb ik opgeslagen in mijn map op de computer met "Ideetjes nog uitwerken". Heb je toevallig ook zo'n mapje en puilt die van jou ook uit..??
Ik borduurde dit patroon op een t-shirt op de rechterbovenkant naast V-hals. Om het patroon passend in de ring (20 x 20 cm) te krijgen heb ik het wat gedraaid in Embird, toen kon ik het in 1 keer op het t-shirt plaatsen.
Om het patroon goed uit te kunnen borduren en cutwork te kunnen maken, heb ik wateroplosbaar vlies in de ring gespannen. Ik koos voor de dikkere versie om het borduurwerk voldoende steun te geven na het uitknippen.
Op het bijpassende vest borduurde ik hetzelfde patroon twee maal op de achterkant, in spiegelbeeld tegen elkaar aan. Op de voorkant van het vest heb ik de bloemen alleenstaand geborduurd.
De losse bloemen borduur je als eerste op organza en deze worden later op het patroon vastgeborduurd. Zo heb je een soort 3D effect met dezelfde bloemen als in het patroon worden geborduurd.
Alleen bij het t-shirt heb ik daadwerkelijk het patroon als cutwork gebruikt. Ik knipte op de aangegeven plaatsen de stof weg. Later worden er dan randen om de weggeknipte delen geborduurd en tussenliggende "draden" om het borduursel een samenhangend geheel te laten worden.
Bij het vest durfde ik de stof niet weg te knippen. Ik denk dat het niet mooi afgewerkt zou worden met het borduren of dat de stof gaat ladderen na het wassen.
Op de knoopjes heb ik hotfixssteentjes geplakt, zo hebben ze net een iets luxere uitstraling gekregen.
Patroon: Wild Rose Cutwork Lace van Advanced Embroidery
Garen: rood borduurgaren en Angel King Soft Rice kleurnummer 69
Afmeting borduurpatroon: 139 x 225 mm
Ik heb nog een ander model t-shirt met hetzelfde patroon geborduurd, andere kleuren/ander effect, maar dat is voor het volgende berichtje...
Als laatste nog dit:
Welkom aan alle (nieuwe) volgers van mijn blog, leuk dat jullie de moeite nemen om mijn berichtjes te volgen...
Welcome to all (new) followers of my blog, very nice that you take the effort to read my ramblings here...

2 opmerkingen:

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een werk en wat een details, een echte Alice weer! Veel plezier met dragen, daar ga je vast veel complimenten over krijgen!

Corina zei

Zo dat is mooi geworden, mooi hoor met al die details. Hier ga je heel veel plezier van hebben. Ben benieuwd naar het andere shirt.

Corina