donderdag 13 juni 2013

Perlagoniums

De familie van de Pelargoniums omvat zo'n 200 soorten, waarvan de meeste uit zuidelijk Afrika afkomstig zijn.
De honderden variëteiten van Pelargoniums (of 'Geraniums' zoals de meeste mensen nog steeds zeggen) die onze perken, bakken en potten bevolken, stammen echter allemaal af van slechts 2 of 3 van deze soorten.
Dat wil echter niet zeggen dat er onder de overige 197 geen zouden zitten die het aanzien waard zijn. Integendeel...
Ik heb in bakken, emmers en potten in de tuin ook een aantal verschillende soorten en kleuren bij elkaar gezet en geniet van de kleurenpracht die momenteel te zien is...

3 opmerkingen:

flowersandhome zei

Prachtig!

Corina zei

Wij hebben ze ook in de bakken staan bij de schuur. Vroeger thuis kweekte wij ze ook voor de veiling. Wij hebben de franse met de hang pelargonium staan.

Corina

Marian zei

Ik moet jou blog toch ook eens bij mijn Schunsland zetten...ik mis je mooie bloemenpostjes zo helemaal, als ik niet zoveel naai.
Dan kijk ik ook niet vaak op die blogs, dus vandaar dat ik dus weer heel wat gemist heb hier...
Ja, pelargoniums zijn weer helemaal terug van weggeweest...ik vind ze ook leuk, wel de 'gewone' niet die 'Franse" want die worden helemaal lelijk als het veel regent.
En je boek over appeltaarten heb ik onze dochter eens kado gedaan, die is ook zo blij met het boek...enne, nog een geheimpje...ik ga ALTIJD een appel/notentaart eten bij de La Place...die laat ik NIET STAAN...