vrijdag 26 april 2013

De zebratas ~ deel 2 ~ hij is af...

Een van de dingen die ik voor de beurs af wilde hebben, was de zebratas. Hij was af, de laatste randjes heb ik de vrijdag voor de beurs nog met de hand vastgenaaid. En maar goed ook, ik kreeg heel wat leuke reacties op de tas met bijpassende accessoires.
Ik schreef in een eerder berichtje al over de vorderingen van de tas, de eerste voorbereidingen kun je daar al zien en lezen.
De afwerking van de tas heeft daarna nog wel enige tijd in beslag genomen. Bij het in elkaar zetten van de losse onderdelen heb ik wat kleine extra's toegevoegd zoals een zilver/wit bandje met een pipingrandje tussen de boven- en onderkant van de voor- en achterkant. Hier en daar heb ik ook een bandje wit band er tussenuit laten steken als een lusje. Daar kan eventueel nog een leuke zebragadget aan gehangen worden.
Aan de binnenkant van de tas heb ik aan beide kanten zakken (1) gemaakt, ook weer afgewerkt met de bandjes en lusjes voor bijvoorbeeld je sleutelbos. Het ritsgedeelte bovenin de tas is doorgestikt en ook hier weer het wit/zilveren randje (2 en 3). De hele tas is weer gevoerd met strijkplankmolton, de tas is zo weer lekker stevig geworden en blijft dat ook. De zijranden heb ik opgebouwd met zwarte, maar ook met zebrastof (4) en de band van de tas is op het zwarte gedeelte in de lengte helemaal doorgestikt.
Na het bewerken en afwerken van alle losse onderdelen tot een voorkant, achterkant en tussenstuk, heb ik deze aan elkaar gestikt. De schouderband wordt er dan tussenuit gestikt. Als laatste heb ik de stikranden (je stikt de onderdelen naar buiten toe op elkaar) afgewerkt met een zwarte schuingeknipte bies.
Het is een fijne maat tas geworden, niet te klein, maar ook niet te groot. Ik denk dat ik hem ook echt ga gebruiken als schoudertas bij bepaalde gelegenheden.
Patroon: Leopard Bag van BFC Creations
Gebruikte stof: diverse zebrastoffen o.a. hier (klik) te koop
Als extra accessoires maakte ik er nog een brillenkoker of telefoonhoesje, een klein portemonneetje voor muntjes en een soort toilettasje bij.
Patroon brillenkoker:       A Stitch a Half Zebra Tote Bag
Patroon portemonneetje: A Stitch a Half Zebra Coin Pouch
Patroon tasje:                 A Stitch a Half Zebra Eyeglass Case


4 opmerkingen:

Corina zei

Dat is een hoop werk geweest maar het resultaat is geweldig mooi. Vind het ook leuk dat je het omschrijft hoe en wat en dat we ook nog de sites kunnen bekijken waar alles vandaan komt. Zou zonde zijn als je hem niet ging gebruiken, hij mag best gezien worden.

Corina

simoneannemone zei

Wat een mooie tas is dit geworden! Veel werk maar dat is zeker de moeite waard geweest.

Ik zou hem zeker gaan gebruiken. Hij is veel te mooi om dat niet te doen.

Saskia

poetsie zei

Ik ben toch zo onder de indruk van deze gave tas.
Hij is super mooi geworden.

Jos van KloskaCreAtief! zei

wauw, wat een aandacht voor details en wat heb je de stof mooi tot z´n recht laten komen!