vrijdag 9 maart 2012

Groente hand- en theedoeken

In de keuken heb ik, net zoals in heel veel huishoudens, een hand- en theedoek hangen. Maar ik heb als ik de stapels bekijk, wel een allegaartje aan soorten, kleuren en formaten. Er zitten zelfs nog exemplaren tussen die ik van mijn moeder kreeg, nog uit de kast van mijn oma. Op zich prima te gebruiken, maar niet echt hip of stijlvol, tenzij je van retro houdt...
Bij Marskramer tikte ik een stapel nieuwe hand- en theedoeken op de kop voor een zeer aantrekkelijke prijs, van een fijn groot formaat in een vrolijk streeppatroon.
De collectie "Vegetable Towel Toppers" van Smart Needle zouden hier prima bij passen schoot onmiddellijk door mijn gedachten toen ik stond af te rekenen bij de kassa.
Towel toppers worden aan de punt van een handdoek of theedoek geborduurd en vormen dan een grote ophanglus. De vegetable towel toppers collectie of "groentelussen" bestaat uit een 10-tal groentes die qua kleur en stijl met de hand- en theedoeken een mooie aanvulling voor de keuken zijn.
De patronen bestaan uit een applicatiedeel en worden aangevuld met borduurwerk. Voor de applicatiestof had ik nog een aantal "groentestofjes" liggen, bij de wortel gebruikte ik dus een stofje met worteltjes erop. Ik had niet voor alle groentes een groentestofje liggen, maar dan heb ik een bijpassend motief gekozen.
Als het patroon helemaal is uitgeborduurd, kun je het borduursel uit de scheurvlies drukken en is de "groente ophanglus" helemaal klaar voor gebruik.
In totaal heb ik 4 hand- en 4 theedoeken gemaakt met een wortel-, paprika-, doperwten-, radijs-, aubergine-, paksoi-, komkommer- en bietenophanglus.
Ik vind ze heel erg leuk geworden, maar bewaar ze nog even om te laten zien op de Borduurbeurs in Sliedrecht op 14 april a.s. Daar heb ik samen met Bets een eigen standje om van alles te laten zien en uitleggen.

4 opmerkingen:

Bets zei

Ik heb ze vandaag mogen bewonderen en ze zijn echt heel mooi. Goed gedaan hoor.
gr bets

Corina zei

die zijn leuk geworden dat zijn sieraden voor in de keuken, zul je na de beurs nog heel veel plezier van hebben. En op de beurs zul je denk ik veel kijkers hebben.

groetjes Corina

Tialda zei

Dat is een erg leuk idee! En heel mooi gemaakt. Ik denk dat je erg veel reactie's zult ontvangen op de borduurbeurs

Anneke van Diggelen zei

Ze zien er heel vrolijk uit!!!
Ik kom ze zeker bewonderen op de beurs!!!

Groetjes Anneke