zondag 11 maart 2012

Elke maand een kledingstuk - maart 2012

Voor de uitdaging "Elke maand een kledingstuk" maakte ik voor de maand maart 2012 een tricot jurk/tuniek uit de Diana Naaimode nr. 92. De tricotstof is een zomertricot met een patchwork paisleymotief in wit/zwart met een vleugje rood hier en daar, die ik ooit kocht tijdens een stoffenbeurs.
Het model heeft een zogenaamde knoop middenvoor die ontstaat door de bovenvoorpanden om elkaar heen te slaan en daarna de uiteinden weer terug te slaan naar de zijnaden om daar vast te zetten. Het was wel even puzzelen voordat ik doorhad hoe de patroondelen het gewenste effect opleverden.
De beschrijving van het patroon vond ik niet echt heel duidelijk. In plaats daarvan heb ik de patroondelen eerste gewoon in elkaar gespeld, dat werkte net zo makkelijk.
De jurk/tuniek heeft geen mouwen, de armsgaten en halsbies achter worden met een bies afgewerkt. De zomen heb ik met de coverlock afgewerkt.
Al met al een leuk project, dat redelijk snel in elkaar zat.
Ik heb deze jurk/tuniek op de hh beurs gemaakt, ik had daar alle benodigde machines (naai-, lock en covermachine) gebruiksklaar onder handbereik, wel handig...

6 opmerkingen:

Corina zei

dat is weer een mooie tuniek geworden. vind ook de stof erg mooi zul je veel plezier van hebben.
groetes Corina

Anoniem zei

Das handig, om hem op de beurs te maken! Zo kun je laten zien hoe het werkt, en je hebt naderhand een kledingstuk klaar!

Leuke tuniek, die zul je vast veel dragen!!

Fijne zondag verder.

Groetjes Thea ♥

Bets zei

Ziet er weer erg leuk uit. gr bets

simoneannemone zei

Wat een leuke tuniek!

Mooi stofje heb je er voor gebruikt.

Saskia

poetsie zei

Wat een leuke tuniek, stofje is gaaf.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Twee vliegen in een klap. Wat een ontzettend leuk jurkje, zowel het patroon als de stof!