donderdag 29 december 2011

Kersttaart

Vrijdag's voor kerst heb ik samen met mijn vriendin een workshop taarten decoreren gedaan bij Annemieke van Taart-Creaties. We hadden de workshop speciaal vlak voor de kerst afgesproken, zo hoefden we de taart niet in te vriezen en konden we er tijdens de kerstdagen van genieten.
De taart zelf was al kant en klaar gebakken van biscuitdeeg, wij hebben de verdere bewerking van de taart gedaan. Nadat we de taart met een taartzaag in drie lagen "gezaagd" hadden, werden de tussenlagen gevuld met jam en botercreme. Vervolgens worden de gestapelde lagen ingesmeerd met botercreme om een mooi glad resultaat te krijgen onder de bekleding met marsepein.
We hebben de ongekleurde marsepein met speciale voedselkleurstof gekleurd, waarna we een plak marsepein hebben uitgerold om de taart mee te bekleden.
Vervolgens mochten we de taart versieren met marsepein en fondant, naar eigen inzicht en ontwerp.
Er waren allerlei vormpjes, mallen en andere benodigdheden aanwezig om een prachtige taart mee te maken.
We hebben ieder een echte kersttaart gemaakt met o.a. hulstblaadjes, X-mas tekst, zilveren balletjes en andere kerstattributen.
Wat was het een leuke leerzame workshop, op ons verlangrlijstje staat al een volgende workshop: suikerbloemen en -strikken maken..
Annemieke van Taart-Creaties maakt prachtige en originele taarten in allerlei vormen, neem even een kijkje op haar website. Daar vind je ook een uitleg met foto's van een chocobom, gevuld met Tobleronemousse....daar loopt toch het water van in je mond..??

5 opmerkingen:

Pytsje zei

Dat ziet er leuk (en lekker) uit!

simoneannemone zei

Leuke taarten hebben jullie gemaakt. En heel slim om dat net voor de kerst te doen!

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wauw, jullie hebben er echte kunstwerkjes van gemaakt. Wat zullen jullie gesmikkeld hebben met de kerst! (gelukkig heb je de foto's nog, haha)

Anoniem zei

Hoi Alice,

Het was heerlijk om te eten maar nog leuker om te maken vond ik .En nu op naar de suikerbloemen en strikken . Ik heb er nu al zin in.
gr Bets.

Anoniem zei

Hoihoi,

De taart was lekker he!! Enne die chocobom mocht ik bij Annemieke proeven en daar loopt inderdaad het water van in je mond!

Gr Jeannette