zondag 4 september 2011

Hobo Unfringed Bag

Ik heb de button van de Sew Along van de Amy Butler's tassen uit haar boek Style Stitches, al een tijdje in de zijkolom van mijn blog staan. Maar het was er nog niet van gekomen om ook daadwerkelijk een tas te maken uit het boek. Bovendien is het ook 1 van de 10 projecten die ik had genoemd voor 10 in 11, dus het werd toch wel tijd.
Ik heb afgelopen week de laatste hand gelegd aan de Hobo Fringed Bag, maar uiteindelijk gekozen voor een "unfringed"/niet gefranjerde versie. De rode balletjes franje had ik er wel voor aangeschaft, maar vond ik toch niet zo mooi staan tussen het biaisband waarmee ik de randen van de tas heb afgewerkt.
De stofjes die ik voor deze tas heb gekozen, zijn van Robert Kaufman uit de collectie Night & Day 1 en 2.
Voor de tussenvoering van de tas gebruikte ik strijkplankmolton van de Hema. Het is een goedkoop alternatief voor tussenvoering die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld  quilten.
Het geeft de tas zoveel stevigheid dat die gewoon rechtop blijft staan en niet inzakt, dat gebeurt als je geen stevige tussenvoering gebruikt en alleen de stofjes verwerkt.
Ik knip de molton op maat aan de hand van de al uitgeknipte tasdelen en zet de losse delen van het molton met een gestikte zigzagsteek aan elkaar. Zo kun je van de molton elke gewenste vorm maken om als tussenvoering te gebruiken.
De middelste ronding op de tas was best een priegelwerkje om te maken. Maar daarvoor werd een handig trucje in het boek vermeld. Stik een stiklijn op ongeveer 0,75 cm van de rand af, daar waar de rand omgevouwen moet worden. Als je nu de naad naar binnen omvouwt, net op de stiklijn en vervolgens direct strijkt, is het veel makkelijker om dit patroondeel mooi op het grotere deel vast te naaien.
Als extra accent heb ik het rood van de stof terug laten komen in de afwerking van de randen van de tas, het gestippelde biaisband maakte ik zelf uit stof. Het paillettenband langs de naden geeft de tas net een beetje extra chic vind ik. Hier en daar maakte ik een extra lusje, daar kan ik later nog iets aanhangen, bijvoorbeeld een leuke sleutelhanger of iets dergelijks.
Aan de binnenkant heb ik aan beide zijden een binnenzak gemaakt om losse spulletjes in te doen.
Het hengsel maakte ik niet zo lang, maar lang genoeg om de tas op mijn schouder te hangen. Zo kan ik de tas fijn vasthouden en kun je er niet meer zomaar ingrijpen om iets uit te pakken.
Het was een relatief makkelijke tas om te maken, het resultaat vind ik erg leuk geworden.
Wil je nog meer Hobo tassen bekijken, neem dan even een kijkje op de site van My Crafty Crap.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij is erg mooi geworden. De molton van de Hema gebruik ook heel vaak, maar bij de Makro id molton rechthoekig en ook heel fijn. Is het niet een joekel van een tas?

simoneannemone zei

Wat een mooie tas heb je gemaakt! Mooie stofjes heb je gebruikt.

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een ontzettend mooie combinatie van stoffen heb je gebruikt, geweldig!! En zo mooi afgewerkt ook allemaal.

Dank voor de tip van de molton, die ga ik zeker onthouden.

Veel plezier met gebruiken van de tas.

Vlijtige Lies zei

Prachtige tas,zeker ok door de mooie stofkeuze en perfecte afwerking.En ook ik ga je tip onthouden van die molton,bedankt!

Anoniem zei

Mooie tas, gemaakt van leuke stofjes!

De tip van de molton heb ik genoteerd!! Keigaaf,ik wist niet eens dat zoiets bestond!!

Fijne week.

Groetjes Thea ♥

Anoniem zei

Hoi Alice ,

Wat een mooie tas heb je gemaakt zeg.
Echt in hollandse stijl geweldig.

gr Bets