maandag 26 september 2011

8e ZLM dag

Een van de activiteiten die georganiseerd wordt door de dames van het lingerieforum, is de zogenaamde " Zelflingeriemaakdag". Afgelopen zaterdag was het alweer de 8e keer dat deze dag georganiseerd werd in Zeist.
Altijd leuk om met gelijkgestemden van gedachten te kunnen wisselen over dezelfde hobby en interesses, elkaars maaksels te kunnen bewonderen en ook nog nieuwe materialen aanschaffen voor de liefhebbers. De foto's laten de setjes zien die geshowd en uitgebreid bekeken werden.
Al heel lang wil ik een setje maken met voorgevormde cups. De voorlaatste ZLM dag heb ik een workshop gevolgd voor het maken van een patroon voor het bekleden van voorgevormde cups. Maar op een of andere manier sprak de methode me niet aan en kreeg ik mijn maat cup niet fatsoenlijk bekleed met het katoen of lycra. Daarna heb ik die poging dus maar gelaten voor wat het was...tot afgelopen zaterdag.
SimoneAnnemone heeft een aantal dames haar manier van het bekleden van voorgevormde cups uitgelegd en ons zelf een eigen cup laten bekleden. En ik was ontzettend blij, ik had na de uitleg een bekleedde voorgevormde cup zonder rimpeltjes die ik verder kan verwerken. SimoneAnnemone heeft een duidelijke tutorial met foto's gemaakt, deze kun je hier vinden.
Ik had het al gezegd, maar nogmaals: SimoneAnnemone bedankt voor de uitgebreide uitleg!
De resultaten van mijn pogingen ga ik natuurlijk hier laten zien.
Marjan van Naaicentrum De Speld verzorgde dit keer de verkoop van lingeriematerialen en dat was uiteraard weer een "snoepwinkeltje" voor de lingeriemaaksters.

3 opmerkingen:

Moois van mie zei

dat vind ik dus ongelooflijk knap en indrukwekkend hé, zelf lingerie maken ! Echt chapeau !!!!

simoneannemone zei

Het was weer een hele leuke dag!

Fijn dat ik je verder op weg heb kunnen helpen met de voorgevormde cups. Ben natuurlijk nu al nieuwsgierig naar jouw uitwerking hiervan.

Groetjes,
Saskia

poetsie zei

Wat leuk, om al die mooie foto's te mogen bewonderen. Ik heb het ook erg leuk gehad.
Jammer genoeg had ik geen tijd meer om bij Saskia aan te schuiven.