woensdag 21 september 2011

~ Een bloemetje op woensdag ~ IJzerhard

Als je vlinders en insecten naar je tuin wilt lokken, dan lukt dat beslist met de "Verbena bonariensis" of de nederlandse benaming IJzerhard. Het is eigenlijk geen vaste plant maar een tweejarige.
Omdat Verbena bonariensis zich meestal zelf uitzaait kun je er toch vele jaren plezier van hebben. Het is een plant die zich gemakkelijk laat 'doorweven' (tussen de andere planten verspreiden) door het losse karakter. De bloemen van Verbena bonariensis verschijnen in de periode juli-september. De hoogte van Verbena bonariensis bedraagt 100-140 cm. Verbena bonariensis staat het liefst in de volle zon. Goede tuingrond is gewenst.

Ik blijf de plant kopen en planten in de tuin als ik hem door strenge wintervorst kwijt ben, juist omdat het zo's enorme vlinderlokker is. Mijn keuze voor ~ Een bloemetje op woensdag ~ voor vandaag.
Meer bloemen vind je weer bij Veronique van Een sneller kloppend hart.

3 opmerkingen:

Marian zei

Die vind ik nou zoo leuk hé, maar wil het hier niet doen..
Bij de buurvrouw staan ze 3 meter hoog, maar elk plantje wat ik telkens weer koop, geeft de geest.Laat staan dat ze zich uitzaaien en/of overwinteren, zover komt het nooit.

flowersandhome zei

Zoooo mooi vind ik die maar inderdaad: goede tuingrond gewenst! Hier doet ze het niet. Ik probeerde het al jaaaaren geleden. Ik vind ze echt prachtig en zo mooi met andere planten te combineren!
Groetjes,
Marian

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wij hebben de tuin hier ook vol mee staan. Het is hoog, maar toch heel luchtig!