donderdag 30 december 2010

Olijfgroen Drops vest

De afgelopen weken heb ik een vest gebreid naar een patroon van Garnstudio.
Patroon: Garnstudio nummer 117-1/Z-443
Omschrijving: DROPS Vest met kabels en kantpatroon en een gehaakte driehoek op het achterpand.
" - Een kunstwerkje!"
Garen: Drops Paris, kleurno. 42, 14 bollen
Naalden: 5 mm

De kabels lopen op de voorpanden van middenvoor naar de zijkant tot onder het armsgat. Op het achterpand zitten de kabels middenachter en splitsen voor het gehaakte middenstuk. Deze haak je apart en zet je er later tussen. Het vest heeft een aangebreide sjaalkraag en door de manier van meerderen en  minderen valt het vanzelf in dit model.
Aan de onderkant van de mouwen wordt eveneens een stukje van het kabelpatroon ingebreid, de ronding in de mouwen komt er door het gebruikte patroon ook vanzelf in.
Als garenkwaliteit werd in het patroon 2 draden Alpaca geadviseerd, ik heb gekozen voor Drops Paris. Dit is een dikkere katoen die ontzettend lekker breit.
Het afwisselende patroon maakte dat ik door bleef breien om het resultaat van de vorderingen te zien. Het meeste werk en tijd gingen naar het blocken van de panden en het netjes in elkaar zetten.
Op 1 van beide foto's staat het restje garen dat ik nog overhad. Eigenlijk moet er langs de voorranden nog een picotrandje gehaakt worden, maar dan zou ik er nog een bolletje bij moeten kopen. Dat is niet echt nodig, dus ik laat het zoals het nu is.
De kleur is een warm olijfgroen, de foto van de kabel op het achterpand is fletser dan in werkelijkheid. De kleur op de andere foto's laat de kleur goed zien.
Ik ben heel blij met het resultaat, het vest draagt heerlijk en is lekker warm.

5 opmerkingen:

simoneannemone zei

Wauw wat is dit een mooi vest! Mooi al die details die er ingebreid zijn.

Saskia

Lida zei

Wow, ik zit er gewoon ademloos naar te kijken, wat kun jij goed en mooi breien en wat een schitterend vest! Prachtig die kabel en wat origineel dat gehaakte stuk! Ik wens je er lang plezier van! Fijne jaarwisseling en een gezellig en gezond 2011! Groetjes
Lida

- zei

This is just gorgeous...and the color!

Marian zei

Dit is inderdaad een heel mooi en kunstig vest..
Toch wel leuk, dat breien enzo weer helemaal in is.
Prachtige kleur ook, en je hebt indedaad niet veel over :)

Between Me and You zei

Dearest Alice, when I saw your beautiful cardigan, I thought you had bought it then I saw that you had made it! You are a very talented lady. This link I am giving to you is from a lovely girl`s website who lives not far from me in Edinburgh. She designs everything herself and you can buy her patterns too. I first found out about her on `Ravelry.com` - have you heard of it, Alice,it`s a website for knitters and crocheters and it`s free to join up - people from all over the World can join - and there are some amazing patterns for free. I also love Garnstudio patterns and have just finished a hat for my niece from them. No cushion cover yet but there has been no mail over the holidays so keeping my fingers crossed for things going back to normal this week.
http://ysolda.com/patterns/