donderdag 18 juni 2009

Breien

Ik ben niet zo gek op televisie kijken en zeker niet de hele avond of avonden achter elkaar.
Voor een enkele leuke serie (As the world turns) of programma (Sterren op het doek) maak ik wel tijd, maar doelloos kijken en zappen is mijn ding niet. Bovendien zijn de programma's in de zomer veelal herhalingen, vervelende films of voetbal zoals nu weer het geval is.

Vaak heb ik bij het televisie kijken een breiwerkje, niet al te ingewikkeld om foutjes te voorkomen. Zo kan ik toch mijn aandacht bij beiden houden..
Ik heb een aantal projecten op de naalden.

Afgelopen november ben ik begonnen met het meebreien aan de "Groninger meebreideken". Elke week een ander patroon om een blok van te breien. Inmiddels zijn alle 32 verschillende blokken vrijgegeven en is het project van dat door de dames van http://www.wolhemel.nl/ werd bedacht, afgerond.
Ik heb rond de afzonderlijke blokken een rand in gerstekorrel gebreid, 10 steken aan elke kant extra en 14 toeren onder en boven het blok. Bovendien heb ik de blokken aan elkaar gebreid tot banen. Ik heb dus nu 6 banen van elk 7 blokken hoog. Naast de blokken die we kregen, heb ik een klein aantal blokken gemaakt met patroontjes die ik zelf heb opgezocht.
Hier zie je de afzonderlijke banen uitgespreid op bed. Ik ben van plan de banen op fleece vast te zetten met een hele kleine tussenbaan van bijpassende stof. Langs de zijranden van de deken wil ik nog een mooie rand haken en daaronderuit nog een baan stof maken zodat de randen over het bed hangen. Enfin, een heel eind op weg dus, maar de laatste loodjes moeten nog.

Verder ben ik een aantal dagen geleden begonnen aan onderstaande spencer:

Het achterpand zie je op de naalden staan, de wol is van een staalgrijze katoen.

Sokken breien vind ik ook leuk om te doen, dit paar ligt echter al maanden in de breimand. Het patroon leent zich niet of nauwelijks om te breien zonder alle aandacht bij het patroontje te houden. Dit is dan ook pas de eerste sok van het paar.

Deze wil ik eerst af hebben voordat ik aan een ander paar ga beginnen, even doorzetten dus.
Verder heb ik op de camping ook een breiwerk liggen, een paars truitje. Foto's daarvan volgen zodra we daar zijn geweest.

p.s. weten jullie al wat je voor vaderdag gaat geven? Ik zit dringend om leuke (kleine) cadeau tips verlegen............

4 opmerkingen:

Tina zei

Hallo Alice! Ek het ook nou net weer begin met breiwerk - sokken. Het verlede winter halfpad opgehou met een paars sok, en moet nou weer probeer onthou watter patroon ek gevolg het. Die spencer is pragtig! En ek is benieuwd na die finale deken - onthou om ons te wys!

Lia zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lia zei

Hoi Alice,
Bedankt voor je reactie op me'n blog.
Wat een mooie patronen in je breiwerk! Breien is niet zo mijn ding, ik kan wel breien (niet te moeilijke steken) maar doe het weinig tot niet.

Unknown zei

Hoi Alice, Heb jij toevallig de patronen van de meebreideken nog het is nergens meer te vinden, groetjes Bianca