dinsdag 29 mei 2018

Kookclub

Sinds september van vorig jaar doe ik mee met een kookclub van 8 vrouwen. Ik vind het leuk om zo nu en dan iets nieuws of anders uit te proberen, maar om dan te zeggen dat koken een hobby is... nee, niet echt... Maar de maandelijkse kookclub vind ik dan wel weer heel erg leuk om aan mee te doen en het is gewoon heel erg gezellig.
De kookclub houdt het volgende in:

  • 1 keer in de 8 maanden stel je het menu samen van voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht naar eigen inzicht en smaak;
  • als je het menu bedacht en samengesteld hebt, doe je ook de bijbehorende boodschappen voor alle gerechten;
  • je print/kopieert alle recepten voor alle 8 deelnemers om te gebruiken bij het koken en om mee naar huis te nemen;
  • het bereiden van alle gerechten gebeurt in tweetallen, de samenstelling van de tweetallen varieert per keer en wordt door middel van lootjes bepaald;
  • we beginnen tegelijkertijd met het bereiden van de gerechten en het mooi dekken van de tafel. Op het moment dat er een gang klaar is, eten we dat met elkaar op met iets lekkers te drinken erbij uiteraard.
  • na het eten met elkaar van een gerecht, maakt een tweetal hun volgende gerecht af en dient dit op 
  • de afwas doen we tussendoor als daar tijd en gelegenheid voor is of aan het eind en we sluiten altijd af met een kopje koffie of thee.
We hebben het geluk dat we van een (semi) professionele keuken in een lokaal dorpshuis gebruik mogen maken. Heel fijn omdat daarin een grote oven en gasfornuis met 8 pitten zitten, kan soms best dringen zijn als er voor 4 gerechten tegelijkertijd iets gewarmd of gekookt moet worden. 
Er is ook een mannenkookclub die gebruik maakt van deze locatie, zij doen dit al 5 jaar op dezelfde manier. Zij zijn echt veel verder gevorderd met hun kookkunsten dan wij zijn en hebben heel veel speciale kookspullen door de jaren verzameld. Ons tweede geluk is dat wij ook van deze spullen en hun serviesgoed gebruik mogen maken tijdens onze avonden.
De foto's zijn de gerechten die de afgelopen maanden gemaakt en gegeten zijn. Daar zaten hele verrassende gerechten en ingredienten tussen. Ik had nog nooit aardperen gegeten (zijn in een heerlijke wintersoep gebruikt), een carpaccio van bietjes geproefd of doperwtenmousse gemaakt. 
Het menu van afgelopen maand (foto's van de gerechten zie je hierboven) was:

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Alice we zijn ook blij met jou hoor. En we gaan er Dinsdag weer wat lekkers van maken . Ben benieuwd wat we deze keer gaan bereiden en eten . Ik heb er in iedergeval weer zin in. Gr Bets.