woensdag 30 september 2015

Vijgenjam met een vleugje sinaasappel

Ik ben een fan van de jamrecepten van Madame Confituur (klik). Haar recepten zijn eenvoudig, makkelijk te volgen en vaak met een onverwachte twist. Inmiddels heeft ze al twee boeken (klik) op haar naam staan, helaas is het eerste boek niet meer te koop. Op haar blog verschijnen met regelmaat nieuwe recepten, vaak met de vruchten die in het seizoen makkelijk te verkrijgen zijn.
De blauwebessenjam met limoncello (klik) die ik enkele maanden geleden maakte was echt heerlijk fris. 's Ochtends in de yoghurt een klein schepje, de drie potjes die ik maakte waren zo op.
Vanmorgen bij het boodschappen doen zag ik mooie rijpe vijgen in het schap liggen. Er gingen er 6 in mijn mandje mee naar de kassa. Ik had al bedacht om er vijgenjam van te maken.
Het recept haalde ik natuurlijk van het blog van Madame Confituur (klik hier voor het recept).
De toevoeging van de sinaasappel geeft de jam weer een verrassend lekkere smaak, ik liet de eetlepels alcohol achterwege.
Omdat ik de jam in mijn eentje opeet, verder geen liefhebbers hier in huis voor jam, maak ik maar een kleine hoeveelheid. Dit keer twee en een half potje. Mmmm, dat wordt weer smullen morgenochtend....
Oh ja, vergeten er eerder bij te vermelden, maar ik gebruikte de helft van de aangegeven hoeveelheid geleisuiker speciaal en dat werkte prima. De jam is niet te dik, maar zeker niet te dun geworden. De volgende keer wil ik uitproberen hoe Marmello werkt...

4 opmerkingen:

Sigrid zei

dat lijkt me heerlijk. ik ben altijd op zoek naar recepten met een twist. ga dit zeker proberen!

Bets zei

Mmm heerlijk .En ook zo leuk om te maken .

Margaret zei

Deze confiture is weer eens iets anders. Zieet er heerlijk uit. Bedankt voor de tip / link.

Geniet lekker, Margaret

simoneannemone zei

Klinkt lekker! Eet smakelijk morgen vroeg.

Saskia