vrijdag 25 september 2015

Kip Katrien ~ Stip en Haak

Tijdens de zomervakantie ben ik begonnen met het haken van kip Katrien naar een patroon van Stip en Haak. Op de foto's bij het patroon staat een kip in lichte kleuren en een kip in donkere kleuren.
Als eerste koos ik voor de variant in ecru. Eerst weer alle losse onderdelen haken en later in elkaar zetten. Het haken van de kleine onderdelen zoals de tenen of de lellen zijn niet echt mijn favoriete bezigheid, het is een beetje een gepriegel. Het werk is het natuurlijk helemaal niet, ze zijn zo klaar, maar gewoon niet zo leuk om te doen. Maar de details maken dat deze amirugumi's juist zo leuk worden. Het wordt inmiddels al een kleine beestenboel op de rand van de bank, gezellig.


Bij het in elkaar zetten van Katrien heb ik per ongeluk het lijf gedraaid en de kop op de kont vastgezet...hahaha. Dat zag ik toen de kip al helemaal in elkaar zat en ik ging kijken naar de kleuren voor de donkere versie. Ik heb het maar zo gelaten, bij de andere zal ik maar even beter opletten!
Patroon: Kip Katrien van Stip en Haak
Gebruikt garen: Catania ecru, zwart en rood
Gebruikte naald: 3mm haaknaald
Benodigde materialen: 2 veiligheidsoogjes no. 8 en vulling

4 opmerkingen:

Atelier Valerie zei

Nou ... dit is echt een mooie en fiere kip hoor ...
Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

Bets zei

Echt leuk geworden ondanks de kont 😜😜

Jos van KloskaCreAtief! zei

Kan me wel voorstellen dat dat gepriegel met die kleine onderdelen niets is inderdaad, maar het is de moeite meer dan waarde geweest.
Wat een schatje, geweldig!!

Quiltswaen zei

Ik vind hem echt super leuk geworden! Foutje viel mij niet op hoor!!