woensdag 6 februari 2013

Kandahar sokken ~ Alice Yu

Als kerstcadeautje kreeg ik twee bolletjes effen kobaltblauwe Regia sokkenwol. Daar had ik specifiek om gevraagd omdat ik voor een aantal patronen juist effen garen wilde gebruiken om de patronen goed tot zijn recht te laten komen.Uit het boek "17 Pairs of Socks to knit and show off" van Socktopus/Alice Yu koos ik voor het Kandahar patroon.
Het patroon wordt in het boek pakkend beschreven:
"Er is niets leukers dan van een mooie versbesneeuwde piste omlaag te suizen. Deze sokken hebben neergaande "pistes" die hun weg vinden langs het been naar beneden en bovendien een centraal paneel hebben als van met een tractor gladgetrokken sneeuwbaan. Het patroon is vernoemd naar de oudste skirace ter wereld, de Kandahar race. Deze sokken zijn bestemd om tijdens de apres-ski te dragen terwijl je naast een knapperend openhaardvuurtje geniet van een Testarossa cocktail in je hand."
En dan nu in gewone breitaal: het patroon bestaat uit banen die vanaf de achterkant van het been schuin naar het voorbeen naar beneden draaien tot aan het midden van het voorbeen. De middelste steken van het patronen afwisselend in recht/averecht gebreid waardoor een streep over het middenvoor en - achterbeen loopt. De schuine banen verdwijnen als het ware in deze scheiding van linker- en rechterkant van de sok.
De hiel van de sok loopt vanuit de achterkant van het been door in het streeppatroon. Na de splitsing van de steken voor de kleine en grote hiel en de spie, loopt het patroon over de bovenkant van de voet door tot aan de teen. Bij het breien van de teen loopt het patroon ook door, op een ingenieuze manier wordt de teen geminderd en worden deze in het doorlopende patroon weggewerkt.
Patroon: Kandahar van Alice Yu ~ Socktopus
Garen: Regia sokkenwol 4 draads
Kleurnummer: 0540 Royal
Naalden: 2,5 mm
Samenstelling:75% scheerwol, 25% polyamide
Looplengte: 210 meter, 50 gram, 2 bollen benodigd voor een paar sokken
Zowel het patroon als het garen was heerlijk om mee te breien, ze vlogen van de pennen af en lagen al een tijdje te wachten om hier geshowd te worden...
Deze sokken staan op de foto voor een bos met rode amaryllissen, maar inmiddels staat er een vaas met witte amaryllisen te bloeien op de salontafel en die vind ik zo mooi dat ik ze hier even wil laten zien..

8 opmerkingen:

Unknown zei

Prachtige sokken in een prachtige kleur!

Wesley R. Hall zei

Mooie sokken en de kleur van de sokken zijn erg leuk uit. Bedankt voor het delen met ons.

--------
Mijn Website

Corina zei

Dat is weer een heel mooi paar sokken geworden zeg, en inderdaad hele mooie bloemen amaryllissen. Mooie foto´s ook die je maakt.

Corina

Corina zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Maggie zei

Beautiful socks!

Harriett zei

Love everything about these socks the color and the design.

NurseBrandy zei

Cute socks!

Emma zei

Alweer zulke prachtige sokken.
Ze zijn altijd even byzonder.