zaterdag 11 februari 2017

Speldenkussenruil 2017 ~ De finale

Ik deed nog een keer mee met een speldenkussenruil die weer door Conny van Conny's Quilts werd georganiseerd. Leuk om te bedenken wat je gaat maken, nog leuker om een speldenkussen te ontvangen van iemand anders.
En hoe toepasselijk zijn het speldenkussen en naaldenmapje dat ik ontving van Tante Sas bij het winterse weer van vandaag. Ik heb ze gefotografeerd op een wollig krukje tegen de buitendeur aan om de gevallen sneeuw ook vast te kunnen leggen.
Tante Sas heeft op haar blog (klik hier) een uitgebreide beschrijving opgenomen hoe ze het speldenkussen en naaldenmapje heeft gemaakt.
Het is een speldenkussen in koningsblauw geworden die in een mapje zit van sneeuwmannenstof, ik kan er zelfs nog naalden naast bewaren op het vilten binnenflapje. Het speldenkussen berg je op door de lintjes dicht te strikken en is dan makkelijk om mee te nemen.
Het naaldenmapje is iets kleiner en heeft twee vilten lapjes in het midden voor borduurnaalden, spelden en andere kleinigheden die je niet kwijt wilt raken. Op de omslag van het naaldenmapje zitten 3 kleine sneeuwvlokjes vastgemaakt, heel grappig.
Ik maakte een speldenkussen in vintage stijl met een paspop in draadvorm. Natuurlijk gemaakt op de borduurmachine. De ontvangster van mijn speldenkussen had als voorkeur om niet te felle kleuren te ontvangen. Het speldenkussen is van een soort jutestof gemaakt en de stof is dof okergeel. De randen van het speldenkussen zijn gerafeld om het vintage effect te versterken.
Omdat ik laat was met het versturen, sorry ontvangster!, laat ik hier maar 1 foto zien. De rest van de foto's van het speldenkussen komen dan als het is ontvangen.
Tante Sas (Saskia) bedankt voor het leuke speldenkussen en bijbehorende naaldenmapje, ik ben er blij mee! Conny bedankt voor het organiseren van deze tweede ruil!

6 opmerkingen:

Unknown zei

Super handig dat het speldenkussen 'dicht'kan! En wat een leuke stof, inderdaad heel toepasselijk nu als je naar buiten kijkt.
Groet Patricia

conny's quilts en creaties zei

Mooie speldenkussentjes Alice, leuk dat je weer meedeed, groetjes, Conny

Saskia Smit zei


Je paspop vind ik ook heel leuk geworden. Blij dat alles goed ontvangen is.

Tilly zei

Leuke speldenkussens zijn het geworden.

tiny zei

Jou speldenkussen in de maak is ook heel mooi en die je van Saskia gekregen hebt incl.naaldenboekje prachtig hoor. Een hele leuke ruil. Fijn weekend Tiny

Marian zei

Je hebt een erg leuk kussentje ontvangen... en op jou creatie wachten we gewoon nog even tot we die helemaal mogen zien.. is vast een hele mooie..