dinsdag 12 juli 2016

Badcape jongens- en meisjes uil ~ French Frills Embroidery

French frills zijn "franse franjes" letterlijk vertaald. Dus wie zou nou denken dat de leukste ontwerpen van geborduurde badcapes achter de naam French Frills Embroidery schuil gaan. 
De geborduurde badcapes zijn een hit bij machineborduursters, dus werd dit thema voor een van de borduurclubs van afgelopen seizoen gekozen. Ik was dapper begonnen aan mijn badcapes, maar nog niet helemaal afgemaakt en hier laten zien. 
De badcapes worden gemaakt van een halve handdoek en een badlaken. Dus van 1 handdoek en 2 badlakens maak je twee badcapes. Natuurlijk koos ik voor een jongens- en meisjesuiltje. 
Op de site van French Frills Embroidery Designs vind je heel veel leuke ontwerpen die heel vaak gebaseerd zijn op tekenfiguren, filmhelden, filmprinsessen of andere populaire thema's. 
Op de capuchon van de badcape, die wordt gemaakt van de halve handdoek, wordt eerst het gekozen patroon helemaal geborduurd. Daarna naai je de handdoek in de vorm van een capuchon en naai je deze aan de badcape.
Hoe je dit makkelijk en snel kunt doen, is goed te zien op een aantal filmpjes die op het Youtube kanaal van French Frills Embroidery te vinden zijn (klik hier)
In dit filmpje (klik hier) wordt alles stap voor stap ook heel duidelijk uitgelegd.
Overige materialen: 1 handdoek en 2 badlakens (zie hiervoor de aanbiedingen bij Hema of Action)
Applicatiemateriaal ogen: Stretch Zilver Lamee (klik hier)
En deze staan op mijn to do lijstje, uit de film Alice in Wonderland:

3 opmerkingen:

Crea-roosje zei

o wat super leuk zeg!
Dit ga ik onthouden hoor!
wat een makkelijk idee met een handdoek zeg!
dat scheelt je tijd en een heleboel rommel van het badstof!
groetjes Esther

Crea-roosje zei

leuk je reactie op mijn blog!
nee ik heb dit nog niet gehoord dat ze mij niet toe kunnen voegen,maar dan is het jammer,soms moet je gewoon weer proberen .....of het logt aan google...
heb er ook niet zoveel verstand van.
groetjes

arpantu zei

Erg leuk gemaakt Alise en leuke tips om te vinden hoe je het moet doen ben benieuwd naar je volgende.
Grtjs. patriciA