woensdag 20 april 2016

Alice in Hobbyland stempel

Eind vorig jaar bracht Silhouette een tweetal nieuwe apparaten op de markt: De Silhouette Curio en de Silhouette Mint. De Curio is een snijplotter die nog meer mogelijkheden heeft en naast het snijden van allerlei materialen ook nog kan graveren, embossen en tal van mogelijkheden.
De Silhouette Mint is apparaat waarmee je je eigen ontworpen stempels kunt maken. Op de Kreadoe in Utrecht afgelopen november kon ik het niet laten, ik heb de Silhouette Mint gekocht. Ik vond het zo'n leuk apparaat en de stempels die je er mee kunt maken en ontwerpen er super uitzien.
Deze machine heeft een speciaal "thermal printing" functie waardoor er 3D reliefs gemaakt worden op speciale Mint stempel vellen. Al de stempels "geprint" zijn hoef je ze alleen maar te inkten en kun je tot wel 50 keer stempelen voordat er nieuwe inkt op de stempel aangebracht moet worden.
Natuurlijk maakte in een stempel van mijn blognaam met een uiltje en de link naar mijn blog eronder. Het ontwerp is makkelijk in de speciale software te maken, van elke font op je computer kun je gebruik maken om de tekst te maken. Van elk gewenst plaatje, foto of afbeelding wordt met een druk op de knop het ontwerp compleet gemaakt. De stempels zijn er in diverse maten en als je eenmaal basis van de stempel hebt aangeschaft, hoef je als aanvullingsset alleen nog maar de "bovenkant" van een stempel te kopen. 
De stempels heb ik in november gemaakt, maar nog niet laten zien hier. Als voorbeeld stempelde ik de gekleurde kaartjes vandaag. De inkt van de stempel werkte nog perfect, ondanks dat ik de stempel tot nu niet had gebruikt. 
Nu hoef ik de kaartjes alleen nog even op te pimpen en ik kan ze als leuke labels aan de kado of iets anders hangen. 
Ik maakte een filmpje van het maken van een van de stempels:


4 opmerkingen:

Tialda zei

Wauw das echt gaaf!

Quiltswaen zei

Super leuk leuk leuk alice!!!

groetjes ingeborg

Unknown zei

Leuk! Deze staat op mijn verlanglijstje :)

Jos van KloskaCreAtief! zei

Oh wauw, wat gaaf!!
Prachtig zo je eigen stempel te kunnen maken.