maandag 19 oktober 2015

Christmas Hearts ~ Omas Place


Op het zuidelijk halfrond, zijn de seizoenen tegengesteld aan die op het noordelijk halfrond. Zomer valt in de maanden december, januari en februari en de winter in juni, juli en augustus. Daarom worden in een aantal landen op het zuidelijke halfrond zoals Australie, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en Argentinie "Christmas in July" of "Midwinter Christmas" evenementen georganiseerd om Kerst in een wintersfeer te vieren. Hoewel, in deze landen wordt nog steeds Kerst op 25 december gevierd, in de zomer, net zoals in de rest van de wereld.
Op diverse, vaak Amerikaanse, borduursites zie je in de maand juli allerlei borduurpatronen verschijnen. De patroontjes worden dan vaak onder het kopje "Christmas in July" gepubliceerd.
Ik zie het maar in de categorie "je kunt niet vroeg genoeg met de voorbereidingen voor de kerst beginnen". 
Nu kwam ik vorig jaar tegen de kerst de collectie Christmas Hearts van Omas Place tegen. Eenvoudige borduurpatronen op vilten harten met een mooie folklore uitstraling. De hangers worden helemaal in de ring gemaakt en zijn dus (bijna) helemaal klaar als je helemaal klaar met borduren bent. 

Ik heb deze patroontjes in een aantal varianten gemaakt op wit, grijs en donkergrijs vilt en gebruikte daarvoor zilver, wit en grijs borduurgaren. De randen van de hartjes heb ik met de kartelschaar afgeknipt en bij het borduren een lintje tussen gestoken zodat de hartjes mooi opgehangen kunnen worden.
Deze borduurpatronen zijn makkelijk en snel te maken en met wat fantasie met kleuren en materialen krijgen ze elke keer een andere uitstraling.
Vorig jaar was ik iets te laat met het maken van de hartjes, dit jaar dus echt heel erg mooi op tijd..
Gebruikte materialen: vilt in grijs gemeleerd, wit en donkergrijs

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Alice,

Wat leuke gezellige hartjes.

groetjes Roos

Tialda zei

Hippe kerstboomhangers!

simoneannemone zei

Je kunt misschien wel vroeg in de kerstsferen zijn maar je weet nu zeker dat je ze in je boom kunt hangen.

Weer een erge leuke techniek.

Saskia

Mieke49 zei

Hoi Alice,
wat zijn die leuk en weer wat ideen die jij met ons deelt.
inderdaad je kan niet vroeg genoeg beginnen.
fijne dag en groeten

Unknown zei

Zo mooi om in de kerstboom te hangen :-)