maandag 23 februari 2015

Sophie's Universe Cal ~ week 3 en 4

De Sophie's Universe Cal wordt, gehaakt met Stone Washed XL, een vierkante deken van ongeveer 1,80 meter bij 1,80 meter. Na week 1 en 2 was het een grote ronde "mandala-achtig" haaksel waar nog geen hoek aan was te vinden.
Afgelopen week haakte ik de toeren van week 3 en 4 en ontstonden gaandeweg daadwerkelijk hoeken aan het haakwerk, waarbij tevens op een ingenieuze manier kleine en een grote bloem zijn ingehaakt.
Het is een ontzettend leuk patroon om te haken, zo verrassend qua steekgebruik, dat heb ik nog nooit eerder gezien, laat staan zelf gehaakt.
De uitgebreide Nederlandse uitleg met veel foto's is heel duidelijk, maar de video's die inmiddels op Youtube en op de site van It's all in a nutshell te vinden zijn met uitleg over het haken van de Sophie's Universe Cal, zijn buitengewoon handig om te bekijken.
Elke toer van de Sophie's Universe Cal worden uitgebreid voorgedaan in de video en zijn heel erg goed te volgen, ondanks dat ze wel Engels spreekt.
Week 5 tot en met 7 zijn inmiddels al gepubliceerd op de site van Haakdingen, de instructiefilmpjes tot en met week 5, nog even doorhaken dus om weer helemaal bij te zijn. Omdat het heel erg leuk is om te haken, zal dat niet echt een probleem zijn.
Op de middelste foto's zie je toer voor toer hoe de hoeken in het haakwerk ontstaan, vond het wel grappig om te laten zien. Op de andere foto's zie je de Sophie's Universe Cal tot en met de toeren van respectievelijk week 3 en 4.

3 opmerkingen:

Corien zei

Prachtig!
Ziet er heel erg mooi uit!

Tialda zei

Ook ik was begonnen, maar het ligt even stil. Maar wat handig om te weten van de video's! Daar zal ik veel aan hebben. Txs!

Corina zei

Hij word erg mooi, vind ook je kleuren erg mooi uitkomen.
Leuk om te zien hoe het een vierkant gaat worden.

Corina