zondag 11 november 2012

Goed humeur tasje

Tijdens de borduurclub van afgelopen vrijdag hebben we een demonstratie gekregen over de werking van een plotter en hoe je patronen kunt ontwerpen om op stof of iets dergelijks te strijken/persen.
Wat een mogelijkheden zitten er in zo'n apparaat, heel erg leuk om eens aan het werk gezien te hebben.
De rest van de dag zijn we bezig geweest om een Gute Laune Tasche oftewel een Goed Humeur tasje, met elkaar te maken. Het patroon bestaat uit 1 deel en heeft een hoge ronde kant en een lagere ronde kant aan de andere zijde van het patroon. Verder heb je nog een deelbare rits nodig van minimaal 1 meter, waarvan slechts 1 deel van wordt gebruikt.
Het behoefde enige uitleg, 1 van de borduurclubleden was bereid om de anderen, de handleiding van het tasje uit te leggen. Verrassend eenvoudig, als je het maar even hebt gezien en gedaan...maar dat is vaker zo met allerlei dingen. Doordat de rits in een ronde vorm weer in elkaar gehaakt en dichtgemaakt wordt, krijgt het tasje een leuke ronde, aparte vorm.
Wat nog leuker was: het resultaat is een verrassend speels ontwerp en grappig tasje dat voor veel doeleinden gebruikt kan worden en wat een varieteit aan het eind van de dag in de gemaakte tasjes.....De groene versie is van mijn hand en daar maak ik nog een badge op met roospatroon. Enige jaren geleden heb ik een handtas voor mijn moeder gemaakt van dezelfde stof  en borduursels. Daar past dit tasje dan uitstekend bij..
Jos van Creabh en Tialda van Gestrikt door Tialda gaan een Zo Geknipt! Sewalong organiseren naar aanleiding van het boek van Sanne en Riet: Zo geknipt. Je kunt je binnenkort opgeven om mee te doen, de Sewalong start januari 2013.

1 opmerking:

Tialda zei

Wat een grappig tasje! Daar krijg je zo een goed humeur van! Was er maar een borduurclub hier in de buurt!
Bedankt voor je reclame voor onze Sew Along!