dinsdag 3 april 2012

Elke maand een kledingstuk - april

April is nog maar een paar dagen oud en ik heb al een dubbele bijdrage voor de uitdaging ~ Elke maand een kledingstuk ~.
Op de Huishoudbeurs heb ik het grootste deel van het naaiwerk voor beide blouses al gedaan. Wat restte was de mouw- en onderzoom van beide projecten en die heb ik gisteravond afgemaakt.
En omdat het nog even lekker was op het dakterras, heb ik daar de foto's gemaakt.
De blouses komen niet helemaal goed tot zijn recht, in het "echie" draag ik ze niet met de getoonde plooien. Dat zal ik maar wijten aan het figuur van de paspop.. :-)))
Het patroon gebruikte ik al eerder, het is zo'n heerlijk patroon (uit de bijlage van de Knipmode maart 2007)en geeft fijn draagbare blouses die goed te combineren zijn met bijvoorbeeld een jasje of vest erover en ook goed zonder gedragen kunnen worden.
De gebruikte stoffen zijn licht rekbaar en kocht ik bij de Stoffenkraam in Capelle aan den IJssel
De ene versie is oker, grijs, ecru gestreept de andere versie is wit met een lichtbruin streepje.

Zo heel af en toe loop ik een kringloopwinkel binnen, afgelopen week trof ik het goed, met een doos aan serviesgoed en aardwerk verliet ik de winkel weer. De terrines staan in het raam met geurige hyacinten, de kan met onderschotel ga ik waarschijnlijk gebruiken in Sliedrecht.
Nog maar anderhalve week tot de Borduurbeurs in Sliedrecht, de komende dagen zal ik druk zijn met alle voorbereidingen daarvoor. Daarover later meer....

5 opmerkingen:

Corina zei

Dat zijn weer twee mooie blousen zul je weer veel plezier van hebben. Altijd leuk om bij een kringloop naar binnen te gaan je weet nooit wat voor leuks je tegenkomt en jou buit is heel erg leuk. Succes op de borduurbeurs en plezier ook natuurlijk.

Bets zei

Ziet er weer goed uit.
En ik kom nou nooit van die leuke dingen tegen in de kringloop winkel. Of zou ik het niet zien. hihihii gr bets.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Blijft een mooi patroon!

poetsie zei

Kringloopwinkels zijn zo leuk hé. Heerlijk om rond te snuffelen.

Anoniem zei

Leuk patroon. Ziet er op zijn Paasbest uit. Fijne dagen.