zaterdag 12 maart 2011

Gilet

Dochterlief wilde ontzettend graag een gilet je hebben en daar hebben we al wat winkels voor afgestruind zonder succes. Of ze zijn er gewoon niet of ze zijn er maar niet in haar maat of naar haar smaak.
Dus opperde ik om dan maar zelf op zoek te gaan naar een leuk patroon en leuke stof om een gilet voor haar te maken. Twee weken geleden zijn we samen op pad geweest naar het Stoffenspektakel in Nieuwegein en daar zijn we geslaagd voor niet 1, maar wel 4 giletjes.
We vonden 3 soorten spijkerstof met bijpassende voeringstof en 1 lapje in camouflageprint.
Van de spijkerstof met de patchworkprint heb ik het eerste giletje gemaakt en gelukkig is het buitengewoon goed in de smaak gevallen.
Patroon: Gilet model nummer109 uit de bijlage behorende bij Knipmode maart 2010

De haan en kip zitten gezellig in een mandje met eieren op de salontafel. Ik vind ze zo'n grappig stelletje...
Patroon: Cotton Ginny's, Pride of the Henhouse 

Met de lente in aantocht komen ook de lentebloeiers weer volop te koop. Deze primula's heb ik nog even binnen staan om van te genieten.

3 opmerkingen:

poetsie zei

Leuk giletje, heerlijk als je het allemaal zelf kan.
Ik krijg helemaal zin in de lente door die primula's en tulpen.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat leuk dat de giletjes en spijkerstof weer helemaal terug zijn! En wat leuk als je het zelf kan maken voor je dochter. Ze mag blij zijn met zo'n creatieve ma.

Yvonne zei

Wat een leuk gillet. Ik vond het leuk om je een keertje in het echt te ontmoeten. Hoop dat je een leuke lingeriedag hebt gehad. Lees ik vast nog wel.

Groetjes Yvonne