woensdag 27 oktober 2010

Rutte

Nee, dit wordt geen politiek bericht over onze nieuwe regering of premier, maar over een ontzettend leuke dag die ik had georganiseerd.
Voor mijn werkgever, heb ik een zogenaamde "jubilarissendag" georganiseerd. De mensen die 25 of 40 jaar in dienst waren afgelopen jaar of die met VUT zijn gegaan, krijgen naast de gebruikelijke wensen, jubileumuitkering etc ook nog een uitje vanuit het bedrijf aangeboden met partner.
We zijn naar distilleerderij Rutte in Dordrecht geweest en hebben daar de workshop likeur maken gedaan.
Na ontvangst met koffie en koek wordt verteld hoe de distillateurs van Rutte de likeuren maken en proef je natuurlijk de verschillende Rutte-jenevers en likeuren. Daarna word je de mogelijkheid geboden zelf aan de slag te gaan met de rijke variëteit aan distillaten en tincturen die Rutte maakt uit kruiden en vers fruit. Stap voor stap word je meegenomen in de wondere wereld van de distillateurs.
Ik heb sinaasappel-kaneel likeur gemaakt. Je krijgt je likeur mee naar huis in een speciaal likeurflesje met eigen etiket en je krijgt een Rutte-glas daarbij om van je likeur te genieten.


Rutte & Zn zorgt voor een leerzame, onderhoudende, maar vooral ook gezellige middag of avond.

Daarna gingen we, per bus uiteraard, naar Villa Augustus, ook in Dordrecht.
De geschiedenis van het totale complex, een oud waterzuiveringsgebouw en watertoren, kun je hier uitgebreid lezen.  
Het restaurant van Villa Augustus ligt midden in de groentetuin. Een restaurant waar zowel bezoekers als medewerkers in aanraking komen met de seizoenen. De lente, de zomer, de herfst en de winter. In de open keuken, het letterlijk en figuurlijke hart van het restaurant, wordt geprobeerd om dat seizoen zo lekker en mooi mogelijk op het bord te krijgen. Er is een menukaart met een beperkt aantal gerechten waarvan er wekelijks een aantal veranderen.
Ik had gekozen voor een buffet met diverse gerechten. Er was gekookt met groenten, kruiden en zelfs bloemen uit de tuin. We kregen als vooraf venkelsoep, daarna o.a. garnalenkroketjes, groentenquiche, aardappelsalade, gerookte zalm, gebakken geitenkaas en eigenlijk nog veel meer om te noemen.
Naast een restaurant is er een hotel in de watertoren, kun je allerlei verse en zelfgemaakte producten kopen in het marktcafe en zijn er voor gezelschappen zalen te huur.
 
Mocht je dus eens in Dordrecht zijn, beiden zijn van harte aan te bevelen om te bezoeken.

Geen opmerkingen: