zondag 22 november 2009

Weer iets af!


Hij is af!!
Met uitroeptekens nog wel, want het was zuchten en steunen op het laatst. Het waren heel veel rondjes voordat dit het eindresultaat is geworden. Hij ligt nu op de bank, de andere helft hangt dus aan de andere kant van de bank. Ik vond het mooi om de vorm van de Granny Square terug te laten komen in de deken. Vandaar dat er dus twee punten in zijn gemaakt. Op de rechterfoto zie je de deken op de grond, zo kun je de vorm goed bekijken. Hij is groot genoeg om over je heen te doen als je op de bank zit, niet tot onder je kin, maar voeten en benen worden heerlijk verwarmd.
Het afwerken van de draadjes was een enorm karwei, ik ben bijna de hele week ermee zoet geweest. Maar het is het waard, ik vind hem leuk geworden, erg vrolijk.
Of ik nog aan zo'n project ga beginnen......??
Kijk dan maar even naar de boeken die ik vond op het boekenfestijn waar ik afgelopen vrijdag ben geweest in Nieuwegein. Heerlijk snuffelen tussen tafels met honderden boeken voor hele gunstige prijzen. Ik zag nog een paar leuke boeken, maar dat wordt dan volgende keer in Rotterdam weer verder snuffelen.
Dus ik denk het wel, maar niet gelijk hier achteraan. Op de rechterfoto een aantal kleine kookboekjes met heerlijke recepten van Anne Wilson (1,50 per boekje).
Daaronder ligt een pakket foampuzzelblokken. Niet voor dochterlief, maar om te gebruiken bij het opspannen van breiwerk. Nadat we begin van dit jaar de beide trappen met overlopen hebben laten bekleden met hout, was er in huis geen plekje meer om breiwerk op te spannen. Dat kan dus nu wel weer op deze foamblokken, in elkaar puzzelen, breiwerk opspannen en na gebruik gewoon weer uit elkaar halen en opbergen.

Dit boek kocht ik al eerder: Swing, Swagger, Drape van Jane Slicer-Smith.
Ik zag het boek op een weblog (weet helaas niet meer welke) en was gelijk verkocht, de gebreide jas op de cover vind ik geweldig.
Het boek is in het engels, dus het wordt echt even puzzelen hoe de jas gebreid moet worden. Vandaar dat ik eerst de bijzondere omslagcape in grijs/ecru en zwarttinten ga uitproberen. Als ik de techniek dan onder de knie heb, is de Swagger het volgende op mijn lijstje om te maken.
Voor de geinteresseerden, ik kocht het boek hier.
Het ISBN nummer is: 193306417X.

2 opmerkingen:

Herma zei

Van Harte Gefeliciteerd met je plaid!
Enorm goed dat je hem nu afgemaakt hebt!
En nu er lekker van genieten.

Anoniem zei

dit is wel een felicitatie waard! wat een doorzettingsvermogen. hij is schitterend geworden. Groetjes, en de beste wensen voor 2010 Regina