dinsdag 3 mei 2016

Tides of Change ~ CAL 2016 ~eindresultaat

Na 11 weken haken is de ronde deken Tides of Change naar een patroon van Frank O'Randle afgehaakt. In totaal waren het 79 toeren die deze ronde deken hebben opgeleverd. Ik koos voor 5 tinten Scheepjes Color Crafter: antraciet, grijs, wit, limegroen en olijfgroen, passend bij de nieuwe kleuren van keuken en huiskamer. De kleurnummers heb ik onderaan dit bericht nogmaals vermeld.
De deken op zich is niet heel ingewikkeld om te haken, hoe het patroon is opgezet en vertaald vergde in het begin enig nadenken.
De toeren van de deken zijn opgebouwd met verschillende randen. De eerste toeren waren vasten en stokjes met een aantal openingen ertussen. Daarna volgde een granny steek rand, een opengewerkte rand met een soort vlinderpatroon en als laatste een rand met nog meer opengewerkte V's en W's. Tussen de randen met een patroon, zit een rand met vasten en stokjes om de herhalingen te benadrukken en om tussendoor ervoor te zorgen dat de deken weer echt rond wordt.
De laatste toer is ingenieus bedacht: eerst vanaf de achterkant een reliefstokje gehaakt, daarna in de voorkant een dubbel reliefstokje. Deze beide toeren zitten dus aan je voorkant en aan je achterkant van de rand. Daarna haak je ze beiden aan elkaar aan de bovenkant met vasten die door beide randen heen gehaakt worden. De rand is op deze manier iets zwaarder en dubbel en geeft een mooie afwerkrand.
De doorsnede van de deken is niet echt groot geworden, mijn deken is uiteindelijk 135 cm op het breedste punt.
Op de bank in de bijbouw van de huiskamer (bij de televisie) krijgt de deken een plekje, hij is namelijk wel groot genoeg om even onder te kruipen als je koude voeten hebt of even iets over je heen wilt hebben.
Patroon: Tides of Change door Frank O'Randle
Gebruikt garen: Scheepjes Color Crafter in de volgende kleuren:

Gebruikte haaknaald: 4,5 mm en 5 mm
Diameter van de deken: 135 cm
Gewicht gehaakte deken totaal: 675 gram

2 opmerkingen:

DagelijkseOnzinDingen zei

Wat een mooie deken. Mooie kleuren ook! Groetjes Annemarie

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een prachtige deken!