woensdag 18 mei 2016

Fiesta shawl ~ eigen bedenksel

Tijdens de verbouwing van keuken en huiskamer heb ik een aantal dingen gemaakt die ik hier nog niet had laten zien. De shawl van vandaag was daar 1 van, bovendien heb ik het opspannen van de shawl tot vorige week voor me uitgeschoven (weet eigenlijk niet goed waarom, was eigenlijk zo gebeurd...).
Deze shawl is ontstaan doordat de Halbstarke streng sokkengaren van Tausendschon van de maand november 2015 er nog lag om opgeruimd te worden en ik een project wilde haken tussen de puinhopen van de verbouwing waar ik niet al te diep over hoefde na te denken. Bovendien vond ik de combinatie van de kleuren van de streng sokkenwol, want dat was het, helemaal geweldig.
Ik ben dus begonnen met het haken van een omslagdoek in de eenvoudige grannysteek tot het garen op was. Maar omdat ik de shawl toen niet echt groot genoeg naar mijn zin vond en ik er toch nog iets aan toe wilde voegen, ontstonden de randen. De grijze en gele bijpassende sokkenwol vond ik in de voorraad garen waar ik nog wel makkelijk bij kon.
De randen zijn verder weer makkelijk: randen met stokjes, afgewisseld met de filetsteek en de allerlaatste rand rondom in lossen die op het midden van de vorige lossenboogjes met een vaste zijn vastgehaakt.
Juist deze rand moest echt opgespannen worden, na het haken trok deze enorm in elkaar. Met het opspannen van de shawl is het effect van deze laatste rand aan de shawl pas goed zichtbaar geworden.
Ik vond het een hele mooie, zomerse shawl geworden, wat geeft een combinatie van eenvoudige steken en kleuren een leuk effect. Ik heb de shawl maar Fiesta genoemd, het is een feestje geworden om te dragen en zien.
Patroon: eigen ontwerp
Gebruikt garen: Halbstarke van Tausendschon
Samenstelling: 75% wol e 25% polyamide
Gebruikte haaknaald: 4 mm
Afmeting shawl: 120 x 75 cm

6 opmerkingen:

Unknown zei

Wat een leuke sjaal is dit geworden. Geweldige combinatie van kleuren en steken. Zeker iets om te onthouden.

Tinneshobbyworld zei

Zeer leuke sjaal in een prachtige garencombinatie!

Anoniem zei

Héél leuk en fris met dat geel erin! En een mooi motief!
Daar ga je vele plezier van hebben!
Groetjes, Sigrid

Quiltswaen zei

Super leuk geworden Alice! Lekker frisse uitstraling!

Groetjes Ingeborg

Anabelia Craft Design zei

Hello, dear! I saw your gorgeous shawl at Annemarie's Link Party and I've needed to visit your blog to tell you how much I like it, specially the exquisite border. Great work!!! Have a lovely weekend1 :-)

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat een feestje inderdaad, mooie kleuren combinatie zo bij elkaar en de rand maakt het mooi luchtig. Dat opspannen helpt daar enorm bij! Blijft de rand dan ook zo bij het dragen?