dinsdag 24 mei 2016

Frida's Flower CAL 2016 ~ week 3 ~ Paradijsvogelbloem

Inmiddels zijn er al 4 patronen online gekomen van de Frida's Flower CAL 2016. Door andere dingen die voorgingen, met name het proefhaken want daar zit een heuse "deadline" op, bleven deze patronen even liggen.
Afgelopen weekend heb ik de 4 hexagonnen van week 3 gehaakt. De patronen van de blokken worden steeds ingewikkelder met meer kleurwisselingen. Dit keer kwam de inspiratie van Jane Crowfoot uit een schilderij van Frida Kahlo uit 1943.
Het kiezen van de kleuren viel nog niet mee, op de fotocollage staat een deel van een hexagon die het niet gehaald heeft qua kleurkeuze.
De blaadjes in het patroon moeten gewoon groen en hoewel er aan het kleurenpalet van de Scheepjes Color Crafter 30 nieuwe kleuren zijn toegevoegd, lijkt het wel of je dan net weer een andere kleur zou willen gebruiken dan er beschikbaar is.
Na wat heen er weer geschuif met de verschillen de kleuren, zijn dit de blokken van week 3 geworden in wit, ecru, geel en groene tinten. De basiskleuren van de blokken worden zwart bij de drukke bloempatronen en de rustigere blokken anthraciet en middengrijs.
Ik heb de blokken willekeurig in een aantal verschillende combinaties naast elkaar gelegd voor de foto's, dit is nog niet het uiteindelijke ontwerp dat het moet gaan worden.
Het patroon voor week 4 ligt klaar: de Rosa Dutch ...hmmm, weer even alle verschillende kleuren garen op tafel om te gaan kiezen..... ;-)
Wil je ook mee gaan haken aan de Frida's Flower CAL 2016? De patronen zijn, in het Nederlands via deze FB groep (klik hier) gratis te downloaden en via de site van Stylecraft.


2 opmerkingen:

Bets zei

Ziet er nu al super mooi uit

Beatrice zei

Prachtige patronen, erg bedant, Batia.