dinsdag 18 september 2012

Stoffen mandjes

Zowel de borduurclub in Gouda als de nieuwe borduurclub in Lekkerkerk hebben inmiddels de eerste bijeenkomst na de zomervakantie achter de rug. Over de voorbereidingen voor de clubs schreef ik in een eerder berichtje en liet ik al wat foto's zien.
We hebben tijdens beide clubs stoffen mandjes gemaakt die voor allerlei toepassingen te gebruiken zijn, zoals bijvoorbeeld als opbergbakje, bloempot, speelgoedmand, bestekbakje etc.
Bets schreef over de eerste bijeenkomst van de borduurclub in Lekkerkerk al een berichtje en de stoffen mandjes kunnen daar goed gebruikt worden als afvalbakjes.
Ik maakte ter voorbereiding van de borduurclubs een viertal mandjes, waarvan ik er een, gezien de voeringstof die ik koos, voor knopen ga gebruiken. Voor alle mandjes heb ik andere voeringstofjes gebruikt en de randjes opgepimpt met verschillende kantjes en bandjes. Voor de borduurpatronen gebruikte ik patronen van OESD.
Patronen: OESD 12378 Steampunk
Garen: volgt zsm
Hier, hier, hier, hier en hier vind je links naar beschrijvingen met foto's hoe je zelf een stoffen mand(je) kunt maken. Mocht je meer voorbeelden willen hebben, gebruik dan de zoekterm "fabric basket" in Google.
De bijeenkomsten waren leuk, leerzaam en gezellig, onderstaande foto's geven een kleine impressie van gemaakte werkstukken.

1 opmerking:

Emma zei

Wat een leuke opdracht en grappig al die verschillende uitwerkingen.
Heerlijk zo'n borduurclub.
Jammer dat ik er niet bij kan zijn.