zaterdag 22 september 2012

BFF sokken

Al surfend kwam ik een tijd geleden op de site van Tausendschön terecht. Wat een prachtige handgeverfde wolletjes hebben ze daar, met name de sokkenwol had mijn bijzondere aandacht.. :-)
Ik kon het niet laten: ik heb wat strengen handgeverfd garen besteld. Prachtige kleuren en uniek kleurverloop maakt het ontzettend leuk om met dit garen te breien. De streng heb ik met behulp van dochterlief tot bolletjes gewonden, dan zie je pas welk kleureffect het garen geeft.
Het is even zoeken om een passend sokpatroon te vinden waarbij het patroon niet wegvalt in de uitbundige kleuren en toch goed tot zijn recht komt.
Voor dit paar koos ik voor het patroon BFF, Best Friend Forever, van Cookie A.
Een relatief eenvoudig patroon met kabels over been- en voetpartij van de sok.
Verrassend om te zien dat door het meerderen en minderen van het aantal steken er direct een ander kleurpatroon ontstaat, zie bijvoorbeeld het verschil tussen de boord, het been en de onderkant van de voet.
Een kabelpatroon trekt over het algemeen de steken behoorlijk in, het aantal steken dat gebruikt wordt voor de sok is dan ook meer dan gebruikelijk. Gezien de maattabel koos ik voor maat M, het resultaat zijn echter wel iets te wijde sokken naar mijn zin, maar wel draagbaar.
Ik had net genoeg garen, er bleef een heel klein bolletje over.
De hiel is een "standaard" versterkte hiel en de teen een "standaard" bandmindering.
Garen: Ferienfieber van Tausendschön
Samenstelling: 75% scheerwol superwash, 25% polyamide
Looplengte: 420 meter
Naalddikte: 2,5 mm

4 opmerkingen:

Corina zei

Dat is inderdaad mooi het lijkt wel een regenboog met al die kleuren. Zul je weer veel plezier van hebben.

Corina

Emma zei

Dat is idd mooi garen.Wat een mooi effect geeft dat en wat zien die sokken er heerlijk uit.Ik vind het knap hoor sokken zelf breien.

Bets zei

Wat zijn ze mooi geworden. Prachtig garen met als resultaat warme voeten.Daar word je vast heel vrolijk van van de winter. gr bets

simoneannemone zei

Alleen al van het breien hiermee wordt je volgens mij al vrolijk. Wat een mooie kleuren.

Saskia