woensdag 2 maart 2011

Lee-Ann Burgess boeken

Een paar weken geleden zag ik bij toeval een advertentie voor twee boeken van Lee-Ann Burgess: Making Beautiful Bras en Making Beautiful Swimwear.
Op de ZLM dag had ik beide boeken al eens doorgekeken en had ik al eens op internet gezocht waar en hoe ik beide boeken kon bestellen.
Helaas kon ik mijn aankopen niet met Paypal betalen en een creditcard heb ik niet, dus van kopen van de boeken kwam het niet, helaas.
Tot ik de bewuste advertenties dus zag op Marktplaats, de koop was snel gesloten en het pakketje met de boeken en een DVD lagen twee dagen erna al op tafel. 
Beide boeken bevatten een schat aan informatie. Onder andere over het tekenen van een patroon voor een bh, uitgebreide uitleg over alle onderdelen van een bh, verschillende materialen, naaitips en - handleidingen voor een bh, verschillende modellen bh's worden uitgelegd.
Dat geldt ook voor het boek over het maken van zwemkleding, maar uiteraard gerelateerd aan het maken van een bikini of badpak. De tekeningen en tekst geven een impressie van beide boeken, maar de foto's van de voorbeelden zijn erg amerikaans en oubollig. Dus de foto's van de modellen heb ik zelf opgezocht ter inspiratie.

Vanmiddag op een tweetal gastendoekjes een borduurpatroontje in embossingtechniek gezet. Ze zijn voor het toilet dat bijna af is. Nog een muurtje en de deur verven en de accessoires bij elkaar zoeken, we kunnen er gelukkig al wel gebruik van maken...

5 opmerkingen:

Tialda zei

Wat een geluk dat je ze op marktplaats zag! Ik heb de boeken ook al eens ingekeken, vind vooral de plaatjes met belijningen erg inspirerend. Daar heb ik dan ook een kopietje van gemaakt toen ;-)
Nou deze nog eens gaan tekenen.

simoneannemone zei

Ik had ze ook zien staan op marktplaats. Maar jij was me dus voor! (tuurlijk gun ik je het van harte)

De dvd heb ik wel en die vind ik erg inspirerend. Alleen al hoe enthousiast het verteld wordt.

Saskia

Marian zei

Wat een leuke buit heb je..
Oudbollig of niet, kan altijd van pas komen..
Mooie belijningen van de cups staan er in.

- zei

Lovely towels.

meervanVeer - juwelen en breicreaties zei

Oudbollig of niet, die boeken bevatten vast een schat aan informatie ! Met wat moderne inspiratie kan je er vast fantastische dingen mee maken, of het nu bh' s zijn of bikini's...