dinsdag 22 maart 2011

7e Zelfmaaklingerie dag

Het online Forum Zelf Lingerie Maken bestaat sinds januari 2008 en heeft sindsdien een leuke club enthousiastelingen verzameld die graag zelf lingerie maken. Op het forum worden tips en trucs uitgewisseld en worden foto's van eigen werk getoond. Daarnaast worden websites van lingeriemerken vastgelegd en is er een Ondernemershoekje waarin adressen worden uitgewisseld van Docenten Lingerie en Lingeriematerialen leveranciers.
Rondom het forum worden ook activiteiten georganiseerd. Zo wordt er twee maal per jaar een Zelf Lingerie Maak Dag georganiseerd waar belangstellenden in real life bij elkaar komen.
Afgelopen zaterdag stond de 7e Zelf Lingerie Maak dag gepland. In het programma werd dit maal aandacht besteed aan het 'pimpen' van lingerie: hotfix, voorgevormde cups bekleden en borduren.
Ik was samen met een borduurvriendin gevraagd om een demonstratie te geven over machinaal borduren en wat daarmee mogelijk was. Bepakt en bezakt met allerlei voorbeelden, projecten en natuurlijk de machines  kwamen we zaterdagmorgen in Zeist aan.
Tot in de middag hebben we laten zien wat er met een borduurmachine gemaakt kan worden, uitleg gegeven over allerlei technieken en dan natuurlijk gerelateerd aan het maken van lingerie.
Ik had daarvoor een tweetal slips kant en klaar meegenomen: de olijfgroene met goud accenten en de okergele/zwarte.
Beide slips heb ik dus "gepimpt" met de borduurmachine, de olijfgroene met een "normaal" borduurpatroon, de geel/zwarte met een applicatiemotief. Als finishing touch heb ik beiden nog extra versierd met hotfix steentjes.

En om te laten zien waar je rekening mee moet houden bij het borduren van lycra, had ik een slip geknipt voorbereid om tijdens de demonstratie te borduren. Dat is de witte versie met blauw/groene borduurtje op de foto's.
Een uitleg over het borduren op lycra volgt in een volgend berichtje.
Tot slot nog een kleine impressie van de dag zelf:

4 opmerkingen:

Sannalin zei

Hai Alice,

Ik vond het ook erg leuk, jullie hebben me helemaal om gekregen. Borduren is niet tuttig zoals ik dacht! Je hebt prachtige dingen gemaakt.

San

Jos van KloskaCreAtief! zei

Jammer dat ik jullie presentatie gemist heb, de foto's laten veel moois en creatiefs zien!

poetsie zei

Heel erg bedankt.
Het was een geweldige dag.
groetjes Diana

simoneannemone zei

jullie hebben me weer helemaal enthousiast gemaakt over het borduren!
Erg leuk wat jullie meegebracht hebben.

Saskia