zondag 13 september 2009

Bewaarmap

Voor de borduurbeurs in Sliedrecht had ik een aantal kruissteekpatronen gemaakt voor de borduurmachine. Tijdens de beurs stond mijn machine te snorren om deze patronen als voorbeeld uit te borduren.

De uitgeborduurde patroontjes had ik nog liggen, maar vond het zonde er niet iets mee te doen. Ik heb ze gebruikt ter versiering op een opbergmap om bijvoorbeeld belangrijke papieren, patronen of andere dingen in te bewaren. De binnenkant (vulling) om stevigheid te geven is van karton, bekleed met stof.De vierde zelfmaaklingeriedag is volgende week zaterdag al. Er is een vol programma met leuke dingen op lingeriegebied samengesteld. Een van de dingen die georganiseerd is, is een naaicafe. Dus werken op je eigen machine aan je eigen projecten. Om niet onvoorbereid te beginnen heb ik alvast een patroon en kant en klaar lingeriepakketje opgezocht. De stof om mee te werken is katoen. Dat heb ik nog niet eerder gedaan, maar lijkt me heerlijk om te dragen.
Ik houd erg van kleurencombinaties met verrassende kleuren voor de lingeriesetjes. Deze kocht ik bij haar, zij komt ook zaterdag!! Vanmiddag en vanavond gereserveerd om te gaan knippen.


Van een kennis kreeg ik deze leuke "vogeltjes". Ze hangen aan de glazen kap van de lamp, het lijken zo net kanaries. Het zijn vruchten van een bepaalde klimplant, ik heb ze nog nooit eerder gezien. Geen flauw idee hoe ze heten. Het is wel een heel erg grappig gezicht in de kamer. Net of er een aantal kanarietjes even zit uit te rusten boven de eetkamertafel.
Als uitsmijter een foto van de gehaakte rondjes, ik houd vol en vorder gestaag.....

4 opmerkingen:

Maya zei

Wat zijn je kruissteekpatronen mooi geworden!

Ien zei

Wat ga je maken van al die rondjes , en moet je er nog veel. Ik denk dat het iets groots word?

Anoniem zei

Heel erg leuk die hexagonnen. zou dat ook graag willen maken. waar kan ik het patroon krijgen/kopen? Groetjes, Regina

Alice zei

Hallo allemaal, bedankt voor de leuke reacties.
Regina: wil je me even een mail sturen op
alice042nl@yahoo.com dan kan ik je antwoord geven. Bedankt, Alice