maandag 20 juli 2009

Afscheid, nieuwe school en computer


Afgelopen week stond voor dochterlief in het teken van afscheid nemen. Van de basisschool na 8 jaar met een ontzettend leuke musical en afscheidsavond. Maar ook na 11 jaar afscheid van de kinderopvang en de buitenschoolse opvang.

Voor dochterlief kon dat niet snel genoeg gaan, hoe ouder ze werd, hoe minder graag ze er naar toe ging. Ik begreep dat deels wel, het valt niet mee om voor beginnende pubers/tieners elke dag een uitdagende activiteit te organiseren. Tenslotte kunnen ze ook niet elke dag allemaal op de Wii, Nintendo, Playstation of andere spellen die er beschikbaar waren. Afgelopen jaar heeft dochterlief leren djembeejen (dat hebben we geweten thuis, er werd echt overal op getrommeld) en heeft de beginselen van atletiek geleerd. Dus uitdagende activiteiten waren er wel, maar ja, dochterlief wordt inmiddels wel een puber.....Het afscheid ging niet onopgemerkt voorbij, ze trakteerde de kinderen op een lolly en de leiders op een riante reep chocolade met bedanktbrief erbij.

Voor de nieuwe school zijn we al op nieuwe schoolspullen uitgeweest..pffff....hoeveel heeft ze nodig? Ze denkt zelf heel veel, daar is ze niet vanaf te brengen, ze hebben het immers verteld op de introductiedag. Ben benieuwd hoe ze daar volgend jaar over denkt..gelukkig duurt dat nog even. Ik moet ook nog even aan het voortgezet onderwijs wennen..:-)


De staalgrijze spencer is klaar. Het maken van de gehaakte afwerkranden was leuk om te doen, het mooi afwerken van de hals in de v-punt lastig. Op de foto zie je nog een kleine plooi, omdat ik die niet mooi vond heb ik de afwerking nogmaals gemaakt. Het valt nu mooi glad. Aan de onderrand is dezelfde rand gehaakt. Ik was wel blij met het resultaat.
Als laatste de perikelen met de computer...Afgelopen week werd de internet verbinding al erg traag, het laden van pagina's langzamer en langzamer en het ene mankement na het andere dat ik niet kon oplossen. Ik ben niet zo'n enorme computerexpert, maar kan me redden. Schijfcontrole, defragmenteren, bellen naar provider, online virusscan etc haalden niets uit. Tot ik de computer niet meer kon uitschakelen via het scherm...kon er niet omheen: toch een virus opgelopen. Vanmiddag maar contact gezocht met mijn computerexpert: "Kom maar brengen, ik weet wel zeker dat dit een virus is." Met computer en printer (werkte ook niet naar behoren) naar de computershop. Ik gebruikte een gratis virusscanner van internet, had het daar tot op heden enige maanden mee uitgehouden. Maar tegen een op internet surfende dochter met MSN, Hyves en downloadprogrammaatjes, is er geen houden meer aan. Was eigenlijk al tegen beter weten in..Uiteraard, er wordt nu een krachtige virusscanner geinstalleerd! En ook op de oude computer waar ik nu even meer ploeter op internet en de nieuwe computer die er nog moet komen voor de nieuwe school. Beter voorkomen, dan genezen. Ik hoop dat het snel opgelost wordt, mis het surfen langs de vaste sites toch wel een beetje..

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi alice,

Dat ziet er weer goed uit. gr bets

simoneannemone zei

Heel herkenbaar jouw verhaal over je dochter!
Ook mijn (bijna) brugklasmeisje moet toch alles hebben wat er op de lijst staat. Want stel je voor dat je dadelijk iets niet hebt!
Zoonlief had dat vorig jaar ook. En dit jaar? ach mam een agenda van de Action is ook goed!

Saskia

Anoniem zei

leuk alice je blog.
ook op vacantie al gezien , nu weer thuis en even reageren. gaat wel over die problemen,met pubers . geniet ervan het is zo gauw over groetjes Ien