dinsdag 19 januari 2021

Gehaakt portemonneetje met knijpsluiting

Kleine projecten die je makkelijk in je tas kunt stoppen, zijn deze gehaakte portemonneetjes met knijpsluiting. Het portemonneetje wordt gehaakt met 2 kleuren katoen en heeft een opvallend kabelpatroon dat verspringt in blokken met onderliggend een streeppatroon. 
De twee afzonderlijke kanten worden los van elkaar gehaakt. Aan de bovenkant haak je de "tunnel" waar de knijpsluiting in gaat, gelijk door als een soort flap. 
De voor- en achterkant van het portemonneetje worden met de goede kant buiten aan elkaar gehaakt. Ik deed dat met vasten in 1 van de gebruikte kleuren. Vervolgens wordt de tunnel voor de sluiting gemaakt door de flap naar binnen de slaan en vast te naaien. De knijpsluiting schuif je vervolgens in de tunnel aan beide zijden en sluit de sluiting met het lossen pinnetje dat in het pakketje erbij zit. 
Als finishing touch naaide ik op elk van de portemonneetjes een leren labeltje. Op 1 van de portemonneetjes een label met "Alice in Hobbyland" waarvan ik er een aantal heb gekregen. 
Het portemonneetje is een pakketje waar alle benodigdheden in zitten inclusief het patroon, die hoef je dan niet afzonderlijk bij elkaar te zoeken. De haaknaald zit er niet in. Leuk handzaam project om tussendoor te maken of mee te nemen en tevoorschijn te halen als je even tijd of gelegenheid hebt om te haken. 
Gebruikte haaknaald: 2,5 mm
Afmeting portemonneetje: ongeveer 8 cm breed en 10 cm hoog

2 opmerkingen:

Crealice zei

wat leuk. En wat een mooi patroon zo met die kabels.

Machines à Sous en ligne zei

Bedankt voor de interessante en nuttige berichten