zaterdag 12 januari 2019

Kookclub januari 2019

Bij de kookclub van 8 dames, stellen we 10 maanden om de beurt een menu samen, doen de boodschappen en koken de uitgekozen recepten. De andere 2 maanden hebben we een andere activiteit, die wel met koken te maken heeft natuurlijk.
In de zomer hebben we "gehapt en getrapt", al fietsend de Krimpenerwaard rond en bij een aantal van de dames thuis een gerecht of hapje met drankje gedaan. In de maand december of januari maken we een diner of buffet waarvan dan ook de partners kunnen genieten. Vorig jaar was er een buffet met allerlei verschillende gerechten, maar dit jaar hebben we vorige week een menu samengesteld als nieuwjaarsdiner.
Een aantal van de succesgerechten van de voorgaande maanden kwamen op het menu te staan:

*
Hapjes met een drankje vooraf
*
*
*
spoom of boisson frappée
*
*
*
Koffie of thee met likeurtje en bonbons
*
Een velouté is een soep die gezeefd en daarna gebonden wordt met een mengsel van eierdooier, room en boter. Daarna wordt garnituur toegevoegd zoals kruiden, aspergepunten, kipfilet of garnalen.
Een spoom of spoon is een tussengerecht om de smaakpapillen te neutraliseren. De ingrediënten zijn vaak een bruisende wijn of champagne met een bolletje ijs of citrusvruchten, wordt koud opgediend.
De tafel werd mooi gedekt met kaarsen, bloemen, decoraties en mooi serviesgoed en glaswerk. 
Ik hoef denk ik niet te vertellen dat het diner heerlijk was en de avond met elkaar erg gezellig.. 
N.B. De recepten die online te vinden zijn, kun je vinden door op het gerecht in het menu te klikken.
De foto's zijn geen goede weergave van de gerechten, het licht was niet goed genoeg om mooie foto's te kunnen maken


Geen opmerkingen: