De blauwebessenjam met limoncello (klik) die ik enkele maanden geleden maakte was echt heerlijk fris. 's Ochtends in de yoghurt een klein schepje, de drie potjes die ik maakte waren zo op.
Het recept haalde ik natuurlijk van het blog van Madame Confituur (klik hier voor het recept).
De toevoeging van de sinaasappel geeft de jam weer een verrassend lekkere smaak, ik liet de eetlepels alcohol achterwege.
Omdat ik de jam in mijn eentje opeet, verder geen liefhebbers hier in huis voor jam, maak ik maar een kleine hoeveelheid. Dit keer twee en een half potje. Mmmm, dat wordt weer smullen morgenochtend....
Oh ja, vergeten er eerder bij te vermelden, maar ik gebruikte de helft van de aangegeven hoeveelheid geleisuiker speciaal en dat werkte prima. De jam is niet te dik, maar zeker niet te dun geworden. De volgende keer wil ik uitproberen hoe Marmello werkt...
4 opmerkingen:
dat lijkt me heerlijk. ik ben altijd op zoek naar recepten met een twist. ga dit zeker proberen!
Mmm heerlijk .En ook zo leuk om te maken .
Deze confiture is weer eens iets anders. Zieet er heerlijk uit. Bedankt voor de tip / link.
Geniet lekker, Margaret
Klinkt lekker! Eet smakelijk morgen vroeg.
Saskia
Een reactie posten