zaterdag 1 november 2014

Highland Chunky omslagdoek ~ Wolcafe

De omslagdoeken die ik tot nu toe heb gehaakt, waren projecten met relatief dun garen en kleine haaknaald (4.0 mm). Ik was toe aan iets waarbij ik "met grote stappen, snel thuis" zou zijn. Het werd de Highland Chunky omslagdoek die ik bij Wolcafe in de winkel had gezien.
Het patroon van de omslagdoek bestaat uit 2 halve en een hele cirkel die op een bepaalde manier aan elkaar gehaakt worden. Dat heb ik ook netjes volgens het patroon gedaan, maar omdat ik vrij strak haak, was de omslagdoek die ik aan het eind van het patroon had niet groot genoeg naar mijn zin.
De omslagdoek moet door het dikke garen een "groots en meeslepend" formaat hebben. Bovendien had ik de helft van de bollen garen over en dat was zeker niet de bedoeling.
En bovendien had ik al een grotere haaknaald genomen (8.0 mm) dan in het patroon vermeld stond, maar dat had ook niet het gewenste resultaat.
Ik heb de laatste 3 toeren van het patroon nog 3 keer herhaald en toen was de omslagdoek naar mijn zin, groot genoeg dus.
Als laatste worden de kwastjes rondom aan de omslagdoek gemaakt, nog een heel werk. Er zitten er uiteindelijk iets meer dan 50 aan. Hoe je een dergelijk kwastje maakt, kun je hier (klik) in een filmpje bekijken.
ik vind de omslagdoek erg leuk geworden, weer eens iets anders dan ik eerder heb gemaakt. Dochterlief vind deze wat minder, ze noemt het "een tafelkleed.". ;-)

Patroon: Omslagdoek van Wolcafe
Garen: 10 bollen Ricoh Highland Chunky van 50 gram
Samenstelling: 30% wol, 70% polyacryl
Gebruikte naald: aanbevolen 6.0 mm, ik gebruikte 8.0 mm

3 opmerkingen:

Tinneshobbyworld zei

Knap gedaan!! Maar wat een werk, vooral die kwasten. Heb hier nog een sjaal liggen ( al maanden) waar ik nog meer dan de helft franjes moet aanmaken, maar heb er nog steeds geen zin in :-). Vraag me af welke kleur je voor deze sjaal gebruikte want vind het wel een mooie warme kleur.
Nog een fijn weekend, Tinne

Corina zei

Dat is een hele mooie geworden en ook leuk om een foto van de achterkant te zien.
Mooi patroon net als de kleur wol die je hebt gebruikt.

Corina

Bets zei

Mooie kleur garen. En heel veel werk. Ben benieuwd om hem in het echt te zien maar dat voorrecht krijg ik vast wel.