dinsdag 19 februari 2013

Handdoekhangers

Wat kunnen een koffiemok, lieveheersbeestje, olifantje, gebakken eitje, vogelhuisje en bos uien nu met elkaar gemeen hebben? Toch was er iets dat deze onderwerpen afgelopen vrijdag met elkaar verbond: het waren handdoekhangers of "towel toppers" die gemaakt werden op de borduurclub.
Hoe vaak heb je het niet in de keuken of badkamer: hand-, thee of keukendoeken die elke keer op de grond liggen te rollen omdat er een te klein of kapot ophanglusje aan zit?
Ik in ieder geval regelmatig, maar voor dat probleempje is een mooie borduuroplossing bedacht: geborduurde ophanglussen of "towel toppers".
Het borduursel is zo gedigitaliseerd dat aan de punt een leuk borduursel wordt gemaakt, waarin tegelijkertijd een ruime ophanglus wordt geborduurd.
Er zijn diverse collecties te vinden op het www: SmartNeedle, Dakota en Secrets of Embroidery hebben erg mooie toweltoppers in hun collectie.
In het kort komt het erop neer dat je scheurvlies in de ring spant, dan een plaatsingslijn voor de hoek van de handdoek borduurt. Met tijdelijke plakspray plaats je dan de hoek van de hand- of theedoek langs deze lijn en borduurt vervolgens de aangegeven kleuren. Als laatste wordt de achterkant met een bijpassende stof afgewerkt.
Sommige van de patronen worden geheel geborduurd, anderen laten stukken ongeborduurd zodat je met stofjes de niet geborduurde stukken vult. Dat geeft een heel leuk effect en kan het patroon juist meer tot zijn recht laten komen.
Ik borduurde al eens eerder een serie hand- en theedoeken met groentethema en als stofjes koos ik voor lapjes met groentemotieven. (je ziet ze ook nog op bovenstaande foto op de "showtafel" liggen)
De handdoekhangers van Bets zijn op haar pagina te bewonderen, zij maakte een paar sets met weer andere patronen, ook heel erg leuk.
Het is me gelukt om een orchidee weer zelf bloeiend te krijgen, daar ben ik niet zo'n kei in, maar wonderwel lukte het deze keer wel.
(p.s. de computer perikelen zijn nog steeds niet opgelost, inmiddels is de derde harde schijf in de computer gezet, voeding twee keer vernieuwd en cardreader wordt nu vervangen. Dat betekent ook elke keer weer alles opnieuw installeren......dat is de reden dat het bloggen even op een lager pitje staat...noodgedwongen....).

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige creaties, handig die toweltoppers

poetsie zei

Ik heb ze Bets ook gezien, wat maken jullie toch ontzettend leuke dingen.

Amarins zei

Prachtig al die creaties, die handdoekhangers zijn geweldig, zouden hier ook heel zijn lol. Groetjes, Amarins

simoneannemone zei

Wat een leuke originele hand/theedoek kun je zo maken!

Knap dat het je gelukt is om de orchidee bloeiend te krijgen. Hij is mooi.

Vervelend zeg die computerperikelen. Hoop dat ze gauw definitief opgelost zijn.

Groetjes,
Saskia

Corina zei

Mooi hoor je towel toppers leuk als kado.

goed hoor dat ie weer is gaan bloeien, ik heb er een en die bloeit nu al drie jaar op rij.

Sterkte met de pc, vervelend als ze het niet goed doen.

Corina

Atelier Valerie zei

Een leuk idee dat nog mooi is ook!
Een saaie handdoek kan er vanaf nu een stuk vrolijker uitzien!
Nog een fijne dag,
liefs Valerie ♥