zondag 2 september 2018

Opening van nieuwe Wolcafe winkel

Afgelopen zaterdag was de opening van de nieuwe winkel van Wolcafe.
De nieuwe locatie van de winkel met allerlei soorten garens, brei- en haakbenodigdheden, labels, knoopjes, haak- en breipakketten en nog veel meer, is op slechts 100 meter van de oude winkel. Maar wat een wereld van verschil.
De nieuwe winkel is tot voor kort een fietsenmakerij geweest en heeft een authentieke, soort jaren 30 sfeer door de hoge ramen over de volledige achterzijde van het pand, de bijzondere hoge deuren en glas-in-lood raam.
Deze sfeer is in de hele winkel behouden gebleven door het gebruik van houten veilingkistjes aan de wanden, houten stellingkasten in de winkel, oude houten garenkasten voor een grote variëteit aan accessoires en staalgrijs geverfde kozijnen, deuren en de balie aan de achterkant in de winkel.
Achter in de winkel is ruim plaats voor een grote houten tafel waaraan o.a. workshops gegeven kunnen worden en op dinsdagavond aangeschoven kan worden voor het wekelijkse haak- en breicafe. Ik mocht achter de balie een kijkje nemen in het magazijn waarin handige stellingen en vitrinekasten zijn geplaatst, waarin heel overzichtelijk te zien is wat en hoeveel voorraad er nog is. Een kleine, compacte keuken maakt deze ruimte af, maar is normaliter natuurlijk niet voor klanten bestemd.
De keuze in brei-, haak- en andere garens is ruim, maar heel overzichtelijk uitgestald in de winkel. En mocht je niet weten wat je zult gaan maken, dan zijn er heel veel voorbeelden van allerlei sjaals, kussens, dekens en nog heel veel andere leuke projecten te bekijken door de hele winkel heen.

Ik vond de oude winkel van Wolcafe al gezellig en leuk om te komen, maar deze nieuwe winkel is Wolcafe 2.0 geworden.Wat een "snoepwinkel" is het geworden voor de creatieve haak-, brei en hobbyfanaat... echt een aanrader!!
Wil je ook een kijkje nemen in deze winkel? 

Geen opmerkingen: