dinsdag 5 juni 2018

BakeWork Boutique

Vorige week zaterdag kwam ik na de boekpresentatie van het boek Fair Isle Haken, bij een voor mij nieuw koffietentje terecht. Ik werd aangenaam verrast door de gezellige inrichting, de heerlijke zelfgebakken taarten, koeken en andere lekkernijen in de vitrine en het warme welkom door eigenaresse Ingrid in de BakeWork Boutique.
Het was bijna nog lastig om een keuze te maken uit alle lekkernijen. Het werd een stukje hazelnoot cheesecake met karamelsaus en een kop cappucino die we op een bankje buiten voor de winkel geserveerd kregen op een kleurrijk tafeltje.
Dat smaakte naar meer, dus ging ik afgelopen week met dochterlief terug. De eerste keer had ik binnen wel een paar foto's gemaakt, maar had eigenlijk niet goed gekeken wat er nog meer te zien en te koop was in de winkel zelf.
De grote koelvitrine in de winkel trekt direct de aandacht bij binnenkomst. Daarin staan allerlei verschillende versgebakken taarten en koeken waarvan de namen op het glas staan geschreven met een krijtstift. Het aanbod van taarten varieert per keer dat je komt, er staan steeds andere taarten in de vitrine. Daarnaast staat een glazen kast met de heerlijkste, ook zelfgemaakte, lekkernijen zoals peanutbrittle of rocky road brokken van witte chocolade met noten en rood fruit erin... hmmm te lekker 😁
Er worden verschillende soorten koffiebonen en thee verkocht, maar ook Pineut likeuren (kun je zelf thuis maken) in verschillende smaken, Zacht Kaatje (advocaat), allerlei smaken punch om zelf te maken en leuke spulletjes om o.a. taarten te versieren en nog veel meer.
Omdat het lekker weer is gingen we niet binnen aan de tafeltjes of stamtafel die er staan, maar hebben we buiten op een bankje onze cappuccino met een lekker stukje taart genuttigd.
Dochterlief koos voor een appelcrumble taartje met kaneel en ik nam een stukje peren cheesecake met karamel.
Mocht je eens in Schoonhoven zijn, voor een lekker kopje koffie of thee met een zelfgemaakte lekkernij moet je echt even bij BakeWork Boutique (klik hier voor openingstijden en adres) gaan kijken.

2 opmerkingen:

Crealice zei

het klinkt allemaal overheerlijk

Bets zei

Oh dar ziet er gezellig uit Leuk hoor