donderdag 1 januari 2015

Catniss cowl

Dochterlief is niet de makkelijkste om iets voor te maken. Het moet niet te lang worden, maar ook niet te kort, niet te breed, maar ook niet te smal. En oh ja, geen uitgesproken kleur, maar ook niet te saai en je moet er natuurlijk wel mee gezien kunnen worden...Enfin, na wat heen en weer praten mocht ik de Catniss Cowl voor haar haken in een kobaltblauwe kleur.
Op internet staat ook een ander patroon onder dezelfde naam, dat is een asymmetriche shawl/omslagdoek. Voor de cowl die ik haakte vond ik het patroon in een van de vele haak FB groepen.
Het was voor de eerste keer dat ik reliefvasten en reliefstokjes heb gehaakt. De steken worden om de voorgaande steek heengehaakt en dan ook nog afwisselen voor en achter. Leuk om te doen en het geeft een mooi effect aan het haakwerk. Het lijkt of de steken op het werk liggen, ze geven dus echt een relief effect.
Het Lucagaren van Scheepjes is een mengeling van wol met acryl en is heerlijk zacht en voelt heel aangenaam en warm aan.
Het is geen lange of brede cowl geworden, dochterlief wilde dat hij lekker om haar nek zit en goed in haar jas past en dat is gelukt. Ze is blij mee.
Hier (klik) vindt je een filmpje met uitgebreide uitleg over het maken van de Catniss Cowl en de gebruikte reliefsteken.

Patroon: Catniss Cowl

Garen: Luca van Scheepjes, kleurno. 9 Kobalt
Gebruikte hoeveelheid: ruim 3 bollen van 100 gram
Looplengte: 180 meter per bol
Samenstelling; 30% wol, 70% acryl
Gebruikte naald: 7 mm haaknaald

6 opmerkingen:

Gondalien zei

Een erg mooie kol. die gedraaide steken geven een groots effect.

Corina zei

Heel erg mooi geworden, vind het patroon en de kleur geweldig.
Fijn dat ze er blij mee is.

Corina

Sandra zei

Wat mooi!

Ellen zei

Prachtige sjaal heb je gehaakt!

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat mooi, zowel het patroon als de kleur, zou m zo dragen!!

Barbara zei

Hij is gaaf geworden!! Heel mooie kleur en zo diep.
Dank je wel voor het meedoen aan de Link Party
groetjes
Barbara
www.busyfingersbusylife.blogspot.com