dinsdag 13 januari 2015

Building blocks up to the sky shawl ~ Vicarno

Soms koop ik garen waarvan ik op dat moment (nog) niet weet wat ik er van zal maken. Zo kocht ik twee bollen Katia Riff sokkenwol bij Ricken's naaimodecentrum toen ik daar voor iets heel anders binnen was. Maar de kleur, samenstelling en iets dikkere garen dan reguliere sokkenwol vond ik direct mooi. De bollen hebben een tijdje in de garenmand gelegen zonder specifieke bestemming, tot ik het patroon Building blocks up to the sky van Vicarno zag. Perfect garen voor dit leuke patroon.
Vicarno (Annelies Baes) schrijft het volgende over het patroon: "Mijn zonen vroegen zich altijd af of het mogelijk was 'om de lucht aan te raken'of dat kon, of je dan ladders kon gebruiken , of een hoge blokkentoren, of ... Of misschien met een vliegtuig? Of een raket? Ervan dromen om de lucht aan te raken is heerlijk...Dus dit was het idee om deze shawl te haken: het opengewerkte lacepatroon vormt kleine blokjes, die dan samen grotere blokken vormen. een toren van blokken tot aan de lucht. En het midden van de shawl? Dat vormt een grote ladder  :) ".
In principe heb je genoeg aan 1 bol sokkengaren om deze shawl te haken, ik gebruikte de twee bollen Katia Riff die ik had gekocht. Na het haken leek de shawl niet zo groot, maar het is echt nodig om deze shawl goed op te spannen na het haken. Pas dan komt het mooie blokkenpatroon tot zijn recht en wordt het kantpatroon goed zichtbaar.
Het is een relatief eenvoudig patroon, een herhaling van slechts een aantal toeren, dus makkelijk uit te voeren en te onthouden. Ik sta soms nog vol verbazing te kijken welke effect de combinatie van slechts een paar haaksteken in de uitvoering geeft.
In dit patroon haak je slechts lossen, halve vasten, vasten en (samengehaakte) stokjes.
De finishing touch is een knoopje op de achterkant met mijn naam erop.
Het was een leuk patroon om te maken en ik heb er een mooie zomershawl bij in de collectie.
Wil je de shawl in het echt bekijken, dat is hij voorlopig te zien in de winkel van Ricken in Schoonhoven (klik hier voor verdere gegevens).
Patroon: Building blocks up to the sky shawl van Vicarno
Gebruikt garen: Katia Riff sokkenwol (2 bollen, kan ook met 1 gehaakt/gemaakt worden)
Samenstelling garen: 75% Wol Superwash, 25% polyamide
Looplengte: 410 meters per bol, 1 bol is 150 gram
Gebruikte naald: haaknaald no. 5 mm (ik haak strak, dus gebruik relatief grote naald)

4 opmerkingen:

Tinneshobbyworld zei

Heel mooi resultaat. Soms sta je verbaasd van het resultaat achteraf.

Fijne dag, Tinne

Corina zei

Die is heel erg mooi geworden en ik kan begrijpen dat als je haakt of brijt dat je dan deze wol niet kan laten liggen.
Mooie kleuren en het patroon is ook erg leuk,net als hoe het is ontstaan.
Hier ga je van de zomer erg veel plezier van hebben.

Corina

Anna zei

Beautiful !!!
Anna

vicarno's mama zei

Wow, wat mooi is ie geworden! :)