vrijdag 30 januari 2015

CAL 2015

Vorig jaar ben ik begonnen aan de Crochet ALong Strependeken, maar rond week 14 of zo ben ik "afgehaakt"...grappige woordspeling!
Ik vond de gekozen steken niet leuk om te haken en kon me er niet toe zetten om de deken verder te haken, laat staan om af te maken. De rand en de resterende bollen zaten in een mand onder een bureautje verstopt.
Begin januari 2015 werd gestart met een nieuw CAL, de granny square deken. Ik heb het even aangekeken, maar na een paar dagen heb ik besloten om de oude CAL 2014 poging uit te halen en met de CAL 2015 mee te gaan doen.
De granny's die werden geshowd op de FB pagina Dutch Crochet, a granny a day waren heel erg leuk. Inmiddels is week 5 van de granny deken beschikbaar geworden en tot nu toe is het geen probleem om "bij te blijven".

Dus nu maar in 1 keer het resultaat van 5 weken CAL 2015:
De inspiratie voor de kleuren en de oorspronkelijk gekozen kleuren van Katia Planet
Week 1: de deken begint in het midden met een granny square, ik koos voor die met de bloem
Week 2: de kruissteek
Week 3: de puffsteek
Week 4: de granny steek
Week 5: halve en hele stokjes

Natuurlijk kun je nog meedoen met de CAL, op de weblog van Tertia (klik hier) en Jolanda (klik hier) vindt je alle bestanden en uitleg over de meehaakdeken.

Een paar weken geleden liet ik een geborduurd kussen zien, wat denken jullie....zou het lekker liggen...???

2 opmerkingen:

Tialda zei

Mooi verhaal Alice, wat leuk dat je dit jaar toch weer mee doet! Jij bent al veel vaardiger in het haken dan ikke, vond het heel leuk om op deze wijze te leren haken. Merk dat het nu veel makkelijker gaat. Volgens mij ligt dat kussen heeeeeeeeeeell lekker!

Jos van KloskaCreAtief! zei

Mooie kleurencombi en dat kussen...heerlijk!