maandag 16 december 2013

Postcrossing

Postcrossing is een internationaal project dat gebaseerd is op het uitwisselen van briefkaarten, vandaar de term "Postcrossing". Het project werd op 3 juni 2005 gestart door de uit  Portugal  afkomstige Paulo Magalhaes. Het begon bij de gedachte dat hij te weinig leuke post kreeg en is nu uitgegroeid tot een groot uitwisselingsproject met 463.535 (december 2013) gebruikers uit 216 verschillende landen.
Je stuurt een kaart naar iemand waarvan je het adres hebt opgevraagd via de Postcrossing site. Je moet je natuurlijk wel eerst aangemeld hebben als lid, voordat je adressen mag opvragen.  Vervolgens ontvang je een kaart van een ander lid die jouw adres heeft gekregen na aanmelding. Het resultaat is dat je de meest exotische ansichten ontvangt van even zo exotische afzenders.
Elke maand krijg je een overzicht van je activiteiten op Postcrossing in mooie diagrammen, grafieken en overzichten in je mailbox toegestuurd, grappig om te zien.
Ik heb inmiddels 34 briefkaarten verstuurd over een totale afstand van 106.130 kilometer en er 32 ontvangen die totaal 66.230 kilometer aflegden. Daar zitten leuke, grappige, verrassende, mooie, maar ook merkwaardige exemplaren.
De kaart van Le Petit Prince kwam in een verzegelde envelop (op het zegel stond de kleine prins ook) met een bijpassende postzegel. Zo origineel en attent en hij kwam niet uit Frankrijk maar uit Belarus! Gisteren ontving ik de kaart rechtsboven van keizer Nicholas II uit Rusland met zijn jachtbuit......dit is niet 1 van mijn favorieten, een merkwaardige kaart dus.
Mijn favorieten zijn de originele uilkaarten die ik ontvang van over heel de wereld, met soms de meest prachtige postzegels.. 

3 opmerkingen:

Corina zei

Zeker leuke kaarten en zegels mooi hoor. Zullen er nog vele volgen denk ik.

Corina

flowersandhome zei

Wat leuk! Had er nog nooit over gehoord!
Marian

Bets zei

Super leuk om te zien waar de kaarten vandaan komen. En vooral wat er op staat.