donderdag 5 december 2013

Hundred Acre Wood sokken ~unikat oktober 2013


De maand oktober luidt de herfst in en het garen van deze maand dat Tausendschon voor de Unikat stuurde, was passend bij dit jaargetijde. De streng was geverfd in een diepe petrolkleur die overliep in een lichtere petrol en als contrast een warme rode kleur had.
Campus is deze kleurencombinatie genoemd. Ik vond het een verrassende en prachtige kleurencombinatie.
Dit keer wilde ik voor het patroon weer een toe-up sok proberen, beginnend bij de teen.
Het patroon Hundred Acre Wood van Alice Yu uit het boek Socktopus werd het deze keer.
Breien van de teen en de voet viel allemaal wel mee, de spie ging ook nog wel, maar de hiel van deze sokken heeft me heel wat hoofdbrekers opgeleverd.
In eerste instantie koos ik voor de medium maat, maar toen ik eindelijk (na veel uithalen, steken opnemen en verder breien) de hiel er gedeeltelijk in had zitten, zag ik dat de lengte van de voet echt veel te groot was. Tja, dat werd opnieuw uithalen....vervolgens heb ik de spie en de hiel in de kleinere maat gebreid en de voet gewoon weer in de medium maat afgemaakt. Het was geen optie om de kleinere maat voor het beengedeelte te gebruiken, bij deze maat liep het patroon van de "blaadjes" niet door op het been.
Het is gelukkig goed gelukt, het patroon met gebreide blaadjes, komt in het garen goed tot zijn recht. Ik vind het een erg leuk patroontje dat lekker breide als er niets tegenzat.
Tot mijn verrassing werden deze sokken door dochterlief gepast en direct goed bevonden: "ah, mam, dit zijn lekker warme sokken, zijn die voor mij...?" terwijl ze en passant ook nog wat andere exemplaren uit de sokkenmand zocht. Ik was zo verbaasd omdat ze jarenlang mijn gebreide sokken geen blik waardig keurde, dacht dat ze kriebelden en ze niet zo mooi vond.
Enfin, niets veranderlijker dan een pubermeisje en ik vind het vreselijk leuk dat de bestelling voor het volgende paar sokken al door haar geplaatst is..
Patroon: Hundred Acre Wood van Alice Yu uit het boek Socktopus
Garen: Unikat des Monats van Tausendschon
Samenstelling: 75% scheerwol, 25% polyamide
Gewicht en looplengte: 100 gram, 420 meter
Gebruikte naalden: 2,5 mm
p.s. de naam van het patroon Hundred Acre Wood is gebaseerd op de verhalen van Winnie de Poeh en is het bos waarin hij en zijn vriendjes al hun avonturen beleven..

4 opmerkingen:

Jos van KloskaCreAtief! zei

haha, ik snap wel dat je dochter deze sokken heeft ingepikt!

simoneannemone zei

Ik snap het helemaal dat ze die sokken heeft ingepikt. Lekker warm tijdens deze koude dagen.
En mooi van kleur en patroon.

maar dat kan ook niet anders als het patroon gebaseerd is op Pooh:-) :-)

Mariette zei

Wow, prachtige sokken!

Bets zei

Oh deze zijn heel mooi en ik snap dat dochter lief er dan ook gek op is. gr bets