donderdag 16 mei 2013

Oude bekende: naaldenmap

Deze naaldenmap heb ik al enkele jaren geleden gemaakt, maar bleek ook tijdens de beurs nog steeds reacties op te roepen. Daarom laat ik hem hier ook een keer zien, ik realiseerde me dat hij of van voor mijn blogtijd is of/en en ik heb hem hier nog niet eerder laten zien.
Ik vond het altijd zo onoverzichtelijk om mijn verschillende naaimachinenaalden in een bakje naast de machine te bewaren. Bovendien was ik toen ook bezig met het verwerken van naaibaar plastic in borduurpatronen en zo kwam van het een het ander.
Het is een soort vouwmapje geworden (in 3-en) waarop een drietal applicaties in geisha thema is geborduurd. De hoogte en de breedte van de map heb ik destijds uitgemeten aan de hand van de doosjes met naalden die ik op een tafel had uitgespreid. Aan de hand daarvan heb ik hoogte en breedte van de totale map en de hoogte en breedte van de plastic vakjes uitgemeten en - geknipt.
De plastic strookjes heb ik afgewerkt met baisband, maar is niet perse nodig. Ik vond het wel zo leuk en netjes staan. Als tussenvoering gebruikte ik fiberfill, voor- en binnenkant erop en daarna afgewerkt met het bijpassende biaisbandje dat ik ook aan de binnenkant gebruikte en natuurlijk voor de accenten in de applicatiepatronen.
Bij de borduurpatronen gebruikte ik ook een superdun, zacht en doorzichtig soort vliesëline om mee te appliceren. Dit vlieseline geeft een leuk effect door de stuctuur, lijkt op spinnenragpapier en blijft doorzichtig op de gebruikte ondergrond. Je kunt het hier (klik) in verschillende kleuren kopen.
Als afwerking rondom de patronen gebruikte ik ecru bloemetjesband en naaibaar paillettenlint (klik) die ik er beiden met de naaimachine en onzichtbaar garen (klik) op naaide.
Patronen:  Oriental Applique van A Bit of Stitch
Afmeting naaldenmap uitgevouwen: 54 x 28 cm
Afmeting naaldenmap opgevouwen: 18 x 28 cm
Zo heb ik altijd al mijn naaimachine naalden bij de hand, in 1 oogopslag zie ik ze bij elkaar, zie welke ik nodig moet aanschaffen en ze zijn zo prima bij elkaar te houden. Het naaldenmapje stop ik zo in mijn tas als ik ergens heen ga voor de hobby.

5 opmerkingen:

Elfi zei

Wat een prachtig mapje. En heel handig lijkt me. Hoe kom je aan dat doorzichtige plastic? En naait dat wel gemakkelijk?

poetsie zei

wat een geniaal mapje. De borduring is prachtig.

simoneannemone zei

Dat is een veel mooiere oplossing dan alle doosjes los in een mandje.

Mooie borduurtjes heb je gebruikt.

Saskia

Corina zei

Dat is een mooi mapje en lekker overzichtelijk zo. Vind het borduur werkje weer heel erg mooi hoor.

Corina

Marian zei

Ooohhh dit is GAAF zeg...ppppff ik wil meer tijd...ik heb eigenlijk wel genoeg tijd, maar zoveel omhanden...
Maar dit moet er nog eens komen hier...dat is wel lekker overzichtelijk.