maandag 13 mei 2013

Notitieboekjes borduren

Zo, na een weekje meivakantie en de inspanningen rondom een verhuizing (niet van onszelf), de feestdagen en andere festiviteiten komen we nu weer in meer normaler doen. Alhoewel, nu komen er nog een aantal spannende weken aan, dochterlief begint deze week aan haar examens op school, stilte in huis en leren dus...
Tijdens de beurs in Sliedrecht kreeg ik veel reacties en vragen over de geborduurde omslagen van een paar notitieboekjes. De eerste (groene) versie liet ik in een eerder bericht al zien, geborduurd met een spiegeltje in het patroon verwerkt. Maar ik had nog een paar andere omslagen geborduurd die veel werden bekeken tijdens de beurs.
De notitieboekjes, inclusief kant en klare omslag (1), kocht ik bij de Action, ze waren echt spotgoedkoop.
De omslag is van een soort dikke vilt, die wel heel makkelijk te borduren is en er zit al een kant en klaar passend notitieboekje in dat je er zo uit kunt halen voor het borduren (2). Vooraf tornde ik de binnenkanten van de omslag los en vouwde die voor het borduren naar buiten (3).
Ik koos redelijk grote patronen en moest bij het borduren dus goed opletten dat de drukknoop niet onder het borduurvoetje terecht zou komen. Om dat te voorkomen printte ik het gekozen patroon eerst uit. Daarmee kon ik het patroon heel precies op de omvouw plaatsen en vervolgens op het scheurvlies in de ring plakken. Je ziet het op de foto, het borduren gaat redelijk dicht langs de knoop, maar raakte hem gelukkig niet.
Na het borduren tornde ik de oorspronkelijke naad helemaal rondom uit de omslag en naaide in een bijpassende kleur bij het borduursel, de omslag weer in elkaar.
Zo heb je op eenvoudige wijze een leuk notitieboekje en kun je voor elke gelegenheid een passend exemplaar maken. Naast de grijze en groene versie, scoorde ik bij de Action ook nog een hardroze en rode versie, die liggen klaar om nog geborduurd te worden.
Patronen: Official Rubber Stamps van Kreations by Kara
Gebruikt garen: neongeel, kleurnummer P807 van Aurirpoly
                         rood en grijs van Janome

3 opmerkingen:

Corina zei

Dat is een leuk idee en wat zijn ze mooi geworden. Leuk om als cadeua te geven maar ook heel erg leuk om te krijgen. Ben benieuwd naar de andere.

Corina

simoneannemone zei

Ik ben ze vaker tegengekomen deze geborduurde boekjes maar jij weet er toch weer iets aparts van te maken.

Veel succes voor je dochter met haar examen! (weet nog van vorig jaar hoe spannend dat is)

Saskia

Juffrouw Tuttebel zei

Bedankt voor je uitleg en de tip van de Action.
Heb ze meteen gehaald en ben aan de slag gegaan.
Erg leuk om te doen en zo heb ik een aantal gezellige kadootjes.
Als je ze wilt zien ze staan op mijn blog.
Fijne dag!

Groetjes Arjanne