donderdag 21 maart 2013

Monkey sokken ~ Unikat februari 2013

De handgeverfde streng sokkenwol van Tausendschon voor de maand februari (Unikat des Monats) was dit keer een combinatie van lichtolijfgroen, heel licht ecru/groen en midden lila. De naam van deze streng is Olivia. De lila kleur deed me denken aan druivensap, de combinatie van kleuren aan wijnranken en kleurde erg mooi bij elkaar.
Voor het patroon dit keer een patroon dat al door heel veel breisters is gebruikt: de Monkey sokken van Cookie A. NA het breien van 1 herhaling van het patroon zat het al in mijn hoofd, de volgende patroonherhalingen rolden achter elkaar de naalden af. Een heerlijk patroon om te breien dus.
Voor de hiel gebruikte ik de versie met versterkte steken en de teen is die met rondom minderingen zodat de steken in een puntje eindigen.
Toen ik de sokken vanmiddag op de foto nam en ik ze op de pasvoeten deed, zag ik tot mijn schrik een gaatje aan de onderkant. Oeps, een steekje gevallen of de draad was dunnetjes op dit punt....enfin, dat wordt vanavond weer hersteld en als het niet mooi lukt dan zit er niets anders op dan de teen even over te breien.
Patroon: Monkey van Cookie A
Gebruikt garen: Unikat des Monats van Tausendschon, Olivia
Samenstelling: 75% scheerwol, 25% polyamide
Gewicht: 100 gram, 420 meter
Gebruikte naalden: 2,5 mm

2 opmerkingen:

Corina zei

Dat is een mooie kleur combi. Fijn dat het zo'n makkelijk te onthouden patroon is, het is ook een heel mooi patroon vind het knap hoor doe het je niet na. Zonde van het steekje. Ben nu alweer benieuwd naar het volgende paar.

Corina

simoneannemone zei

Wat een mooie kleuren heeft dit garen! Lijkt me heerlijk zitten van die zelf gebreide sokken.

Saskia